Äntligen ledig

Sovit länge och läst tidningen i sängen, såå skönt, det är lyx. Min chef ringde och ville att jag skulle gå på en utbildning idag men jag ska åka till Nyköping, styrelsemöte ikväll. Känner mig duktig som sa nej, har svårt för det annars. Har jobbat i sju dagar nu och behöver verkligen ha en dag för mig själv.

Så nu ska jag packa ihop mig och åka!

Hoppas ni har det bra i allt det gråa...

Fantastisk arbetsplats!!

FAAAANNNNN, blir så jävla förbannad, återigen hänger sig det här bredbandet, allt jag skrivit borta..........

Sammanfattar väl kort då *irriterad*

Jobbade extra på Omsorg Åleryd igår och gud vad jag trivs där. Sköterskorna är trevliga, omtänksamma och kompetenta. Igår var det fredagsfika, lyckades pricka in rätt dag =), så mysigt, massa gott. Alla är så vänliga och välkomnande och uttrycker sin glädje över att man är där och att de trivs med en. Precis som en arbetsplats ska vara! Om det kommer ut något jobb där kan jag lova att jag är först att söka =). Kvällen bestod av fredagsmys med min älskling, sushi och Idol, bubbelbad och chokladpraliner, härligt att vara ledig!

Idag har jag varit på mitt "vanliga" jobb. Varit rörigt ikväll, patienterna påverkar varandra så mycket, har man en orolig och stökig patientet har man minst en till om inte två. Kändes i alla fall som vi löste problemen och det var lugnt när jag gick. Och när jag kom hem hittar jag en stor bukett rosor på bordet från min älskling, då glömmer man allt och smälter! Puss på dig! 

Jag har ett dilemma när det gäller jul, vart ska man köpa julskinkan och veta att grisen har haft det bra? Jag tycker det är jätte bra att det har uppdagats hur grisarna har behandlats men jag gillar inte deras aktion i min hemstad Nyköping. De la en död griskulting på torget i protest. Anser detta vara värre än det som bönderna gjort. Stackars lilla gris, så ovärdigt, begrav den så den får komma till grishimlen!!

Nu ska jag sova, jobbar tidigt imorgon och ska efter det orka med adventsfirande.

God natt!


Cirkusen fortsätter

Är extremt trött, ångrar verkligen att jag tackat ja till att jobba extra för bemaningsföretaget imorgon, skulle vilja vara hemma och slöa. Ska vara på samma ställe som i somras så jag ser visserligen fram emot att få träffa sköterskorna, det gör att det känns lite mer ok att jobba. 

Idag har det varit ytterligare en tung dag på jobbet, ont om personal och en dement patient, som egentligen inte tillhör oss. Psyk fungerar många gånger som en slasktratt där man stoppar sånt som man inte har plats för, tragiskt.

Kommentaren från Andreas har fått mig att tänka om. Ska nog ligga lågt och göra mina arbetsuppgifter och inte så mycket mer, tjänar ingenting till ändå och lägga massa energi. Blir väl Norge sen tillsammans med alla andra svenska syrror =).

Nu ska jag packa upp min goda ost från Norins här i Linkan, världens bästa ostaffär!! Kan varmt rekommenderas, väldigt bra service och bra priser!

Hoppas ni alla har det bra i novembermörkret.

Inte somnat, men nästan

Perforerat ulcus är mycket riktigt ett brustet magsår. Du kan mer än ekonomi pappa! =) Eller har du googlat? =)) Var ju tvungen att slänga mig lite med fina latinska ord så jag inte utgör en sån skam för vårdkåren ;)

Har faktiskt för första gången känt på en brädhård buk idag. Detta är något som man läser mycket om i utbildningen då det är ett viktigt symtom i bukutredningar. Jag har ett flertal gånger frågat handledare på praktiken, "är det här en brädhård buk" och jag har alltid fått svaret att när du väl stöter på en så vet du, det finns inget tvivel. Och det gör det verkligen inte, det är som att klämma på en äkta tvättbräda. Så, nu vet jag det. Tänk att alla de där kloka sköterskorna hade rätt! =) 

Nu ska jag sova, jobbar tidigt imorgon, så, god natt!!

Irriterande

Hade skrivit ett långt inlägg och så hängde sig bredbandet, såååå irriterande. Tänker inte skriva om det, kan sammanfatta dagen met ett ord, trött. Plus med min dag i dag är att jag fått använda mina kunskaper från kirurgen, haft en patient med buksmärta som visade sig vara ett perforerat ulcus. Kul att få arbeta lite praktiskt och somatiskt akut =). Håller tummarna för att operationen gått bra.

Kan även tillägga att jag aldrig mer kommer ha mobilt bredband och inte heller bredband via telenor, ett skitföretag som inte levererar de hastigheterna som de lovar...

God natt!

Vårdförbundet

Artikelns innehåll känns som en utopi, så sjukt att det gör det. Det handlar trots allt bara om enkla arbetsförhållanden och önskningar som alla yrkesgrupper har. Vad är det som gör att vår grupp är så svag?

http://www.sn.se/asikter/inlaggutifran/1.551603

Bra medicin mot trötthet och nedstämdhet är en promenad i solen, känns mycket bättre nu! =) Ska kila iväg till jobbet snart..

Adjö!

Stör mig dock att jag inte hittar det som jag tidigare läst i SKLs Almänna bestämmelser, är inte ändrad sen 08 så det borde vara där, skumt... Letar vidare...


Maktkamp?

Ååå, solen skiner idag! Underbart! Ska skynda mig ut så jag får lite ljus och värme på mig innan jag börjar jobba.

Snart trillar novemberlönen in, har inte fått någon övertidsersättning på denna lön heller. Inte ens för de där fjutiga kvartarna som chefen uppgav att jag skulle få. Det är så fullt gjort, ljuger om lönen, fattar inte hur han tänker. Fattar inte hur en klinik inom landstinget kan få betee sig så här. Blir så förbannad. Deras makt är så stor, de kan behandla sina ansällda hur som helst och de vet att de alltid får ny personal när en sköterskeutbildning avslutas. Då finns det ett antal sköterskor som gör vad som helst för att få jobb, många unga och ovetande om vilka rättigheter och skyldigheter man har. Avd 103 ger inte någon sådan information och kan på så sätt köra över alla utan att de vet om det. Tyvärr är jag inte sån, ibland önskar jag att jag vore det för det tar så energi av en. Jag känner mig kränkt och illa behandlad i och med detta med min övertid som jag ej fått utbetalt. Tänkte lägga ut det som jag tidigare hittat i allmänna bestämmelser från SKL men nu hittar juag inte det så klart, jätte konstigt. Någon som vet om de nyligen reviderats?? I och för sig, är det ändrat kan jag ju släppa det, då har jag inget som styrker att jag ska få övertid... Ja, ja, får kolla upp det vid något annat tillfälle, ska ut i solen nu =)

Hoppas ni alla har en trevlig dag!

Tack för trevliga kommenterer. 

Måndag

Grått och trist, november är en hemsk månad. Tur den snart är slut, kanske kan december bjuda på lite snö och sol. Ja, ja, måndag som sagt, ny vecka, slut på ledigheten, ska jobba ikväll. Sov som en stock imorse, så trött, men vaknade utvilad, dock rätt sent, men vad gör det, ska ju bara till jobbet idag.

I DN.se kan man läsa om minskade vårdtider i Sthlm http://www.dn.se/sthlm/vardtiderna-minskar-inom-slutna-psykiatrin-1.999519. Toppen bra! Får bara inte ihop det och undrar vad de gör rätt och vad vi gör fel, vi har ständiga överbeläggningar. Kanske ska tipsa min chef om ett studiebesök på Danderyds sjukhus =).

Den här veckan ska vi få ett utkast på våra nya scheman som innefattar varannanhelgtjänsgöring. Ska bli intressant att se hur dessa ser ut. Går detta igenom så ska vi börja arbeta utifrån dessa med start efter årsskiftet. Vill verkligen inte.... Förra veckan skulle vi få en sammanställning av det som kliniken ska spara in på våra nya scheman, det ska också bli intressant och se om vi har fått dessa och vad de säger.

Ja, som sagt, måndag, ny vecka startar med allt vad det innebär. Hopp upp och rid iväg!


Återigen korkade människor

Fy vilket trist väder. Idag är en sån dag som man bara vill burra ner sig i soffan med en kopp te och läsa en bra bok. Men det finns det inte tid för, pappa, syrran och Nero kommer, och det ser jag fram emot! Vi ska umgås hela dagen här i Linkan.

Har många gånger reflekterat över att jag är usel på att gå igenom mina inlägg och ser ofta i efterhand att jag slarvstavar en del. Det är då tur att sådana som Nörs Jackie uppmärksammar mig på detta, tack, ska skärpa mig. Vad det gäller särstavningar så är vi nog av olika skolor. Tyvärr kommer jag inte sluta kommentera i Dagens Medicin då jag är mycket intresserad av sjukvården och allt vad den innebär och tycker en jävla massa. Ett tips till dig: Om du tycker att jag skriver så illa, läs inte min blogg eller mina kommentarer!

Måste bara tillägga att jag förstår inte varför människor behöver vara så elaka mot varandra, man kan ge kritik på ett konstruktivt sätt och man kan göra det på ett destruktivt sätt. Att vara konstruktiv kommer man längst med är min åsikt, så lär jag. Det är ytterst svårt och man går på en del nitar innan man kan bemästra denna kunskap, men det är ett mål i mitt liv, att kunna ge konstruktiv kritik som får människor att utvecklas och inte bli ledsna och tappa lusten. Om fler tänkte så, tror jag att det vi skulle få ett trevligare klimat runt omkring oss.

Slutligen, hur är man funtad när man tänder på en lövhög vid flyktningsbarnens boende i Vellinge. Dessa barn kommer från svåra förhållande och kommer hit där vi ska ge trygghet, som de verkligen behöver och så gör några idioter detta. Det är för mig helt oförståeligt. Skicka dessa idioter till det stället där dessa barn kommer ifrån!


Finnig, fet, blek och ful...

Så känner jag mig just nu. Konstigt att dessa känslor alltid uppstår efter att jag ätit chokladpuddig och en jävla massa grädde. Hmm, kanske inte så konstigt ändå om man tänker efter, hehe, men gott som tusan var det... Och så sitter man här i soffan och lovar sig själv att imorgon ska jag börja träna, jag ska äta nyttigare och så vidare. Men så vet man att imorgon kommer det kännas bättre och så är gårdagen som bortglömd... Tror säkert att det är många med mig som vet vad jag menar.

Igår kom Alexanders föräldrar hit, jätte trevligt. Vi var på Stångs Magasin och åt en fantastiskt god trerätters middag, kan varmt rekommendera denna restaurang, toppen bra service och mysig miljö. Linköping har faktiskt väldigt bra utbud av restauranger, gör det lite lättare att bo här =). Idag har vi gjort stan och shoppat fina kläder till Alexander, inte världens lättaste direkt, han är riktigt kräsen, men lite fick vi ihop. Kvällen har vi ägnat åt tacos och tv, skönt med hemma mys.

Diskussionen kring nya influensan fortsätter och jag har verkligen fått en närmre förståelse för vad den innebär. Min närmaste vän Alexandra har drabbats och har varit riktigt sjuk, varit jätte orolig. Hon är dock på bättringsvägen nu så det är jätte skönt att veta. Så till er alla som inte har vaccinerat er, GÖR DET!!!

Sen vill jag bara tillägga i den här ECT-debatten att mina erfarenheter av denna behandling är endast positiv. Jag har sätt många patienter som varit riktigt sjuka, djup deprimerade med psykotiska inslag som efter sex behandling mår jätte bra. Jag har ingen statisktik eller mer kunskap kring lägre och större minnesbortfall så det vill jag inte yttra mig om. Jag vill bara tala om det som jag sett och det är positiv, jag har inte sett några större minnebortfall heller. Ska dock tilläggas att jag inte jobbat inom psykiatrin så länge så det kanske kommer. Det som man dock ska ha i tanken är att de som behandlas är djupt deprimerade och i det tillståndet kan de vara en fara för sig själv, dels pga suicidrisk och även vanföreställningar kring exempelvis mat och dryck som gör att de inte intar något sådant. Men som sagt jag grundar inte detta i vetenskaplig forskning utan av korta egna erfarenheter.

Har hittat ett jobb som jag tror att jag ska söka, eller så kanske jag ska göra mina svärföräldrar glada och satsa på barnbarn ;)

Hej! 


Inte lätt...

Tack pappa! Orden värmde!

Positivt idag är att solen är framme och vi ska ut och njuta av den nu.

Kramar

Splittrad, vet varken ut eller in...

Idag har vi haft utbildningsdag. Föreläsningarna har varit toppen. Vi började med att få lyssna till statistik och info om suicid, fullbordade och försök, mycket intressant. Kunde inte tänka mig att det utgör en så stor kostnad för samhället och att man inte jobba mer preventivt. Nu kanske jag låter kall men det är ju tyvärr där man måste trycka för att det ska hända något. I Linköping har man inte något preventivt arbete kring suicid, skrämmande... Det som stör mig mycket är en del av mina kollegors attityd kring suicd och självskadebeteende. Jag kräks på deras avsaknad av medmänsklighet och undrar dagligen varför de arbetar kvar. Idag blev jag så förbannad att jag var tvungen att gå ifrån diskussionen för att jag höll på att kräkas.

Dagen fortsatte med Daniel Brattgård, sjukhuspräst, som talade om etik och moral, fått många tankeställare kring detta och framför allt nya sätt att se på saker och ting. Tack Daniel!

Efter dessa föreläsningar åt vi lunch, mycket bra mat, toppen god lax.

Eftermiddagen ägnade vi åt David Lega. Vilken kille! Är djupt imponerad av hans energi och kraft, jag ska försöka ändra mitt tankesätt kring mig själv, min självkänsla och självförtroende tack vare honom. Det viktigaste som jag kommer ta med mig är att man inte ska jämföra sig själv med andra utan bara tävla mot sig själv. Att man ska vara nöjd med det man presterar och inte sätta för höga mål. Inget är omöjligt, det har David gett mig idag! Tack!!

Dagen avslutades med härlig musik. Sen gick vi vidare till Afrodite här i Linkan och blev bjudna på toppen god grekisk buffé.

Men, jag är splittrad, jag vet inte vad jag ska tycka om min liv för tillfället. Jag gillar inte min arbetsplats, eller jo det gör jag men jag gillar inte vissa människors människosyn som jag nämnt tidigare. Jag gillar inte att man är så trångsynt och oförmögen till förändring. Jag tror inte att jag kan jobba i ett sånt klimat. Jag tror inte heller att jag kan arbeta där ett par människor inte hälsar på en. Det är så tråkigt att ett fåtal personer ska förstöra så mycket. Men mina tankar går till att se mig om ett annat jobb för jag trivs inte kring dessa människor. Jag trivs inom psykiatrin, tycker det är jätte intressant, men, ja, hmm, ja, ja...återkommer...

Har nu precis kollat på Debatt om ECT-behandlingar, men det får jag fundera kring i ett annat inlägg...

Hej hopp.

Rättshaverist, javisst!!

Jo, så är det, that´s me. Jag anser det jätte vitktigt att värna om ens rättigheter men också att man vet sina skyldigheter. Allt handlar om att ge och ta. Just nu känns det som det bara tas av mig, hela tiden. Har precis varit i kontakt med a-kassan, har fortfarande inte fått min ersättning från sommaren. Jag börjar nästan undra vad det är för fel på mig, bara massa strul runt mig för tillfället. Det värsta är att man känner sig så himla liten, vet att jag även nämnt det tidigare när det gäller mitt förra jobba. När det gäller a-kassan är det fruktansvärt byråkratiskt, de måste gå efter sina lagar och regler vilket jag förstår. Dock kan jag tycka att man behöver inte vara otrevlig som handläggare, de sitter inne med massa kunskap om deras område och har med det en stor makt. När de är otrevliga så utövar de denna makt över en och man känner sig som sagt mycket liten. För att ge lite bakgrund är det tydligen så att om man jobbar för en bemanningsfirma får man inte stämpla upp. Jag är fortfarande med i finans och försäkringsbranschens a-kassa från den tiden när jag jobbade på banken. De bemanningsföretag som finns i denna branschen ger en grundlön oavsett hur mycket man arbetar och sen får man provision, så här fungerar det ju inte inom vården, så den regeln blir lite svår att förstå för mig. Men, men, jag har acceterat det och kommer när detta är över byta till akademikernas a-kassa där jag bör höra hemma. Men, som sagt, man måste inte vara otrevlig bara för att jag inte är insatt i deras arbete, lagar och regler, de får gärna förklara för mig på ett trevlig sätt så jag förstår vad jag ska göra, vad jag har för skyldigheter. Jag vet att jag har en rätt i och med att ha en arbetslöshetsförsäkring, att få ersättning när jag är arbetslös.

Nåväl, mammas ord gör sig uppenbara i min hjärna emellanåt, "välj dina strider", "är det värt att lägga all energi på det". Och då tar jag ett steg tillbaka och funderar, men jag har svårt att släppa när jag anser att jag behandlas fel och illa. Som en av kvinnorna på kassan som hotade med att jag minsan kan bli avstängd och utesluten ur kassan om jag inte gör som de säger. Jag gör gärna som de säger om jag vet vad jag ska göra, men vissa saker anser jag att man måste ifrågasätta och inte bara tacka och ta emot. Det är som med varannanhelgtjänstgöringen nu och uppsägandet av vårt avtal, många säger inget utan bara nickar och säger javisst. Och sen snackar de en massa skit efteråt och gnäller. Om man inte agerar får man skylla sig själv...

Nu ska jag hänga tvätt. 

Nedräkningen kan börja

Japp, har löst problemet med hemsidan, ska göra den själv med hjälp av ett mycket bra program genom Mac. Ska bli jätte kul, ser fram emot att få komma igång med allt!!

Annars har dagen varit seeeeg, börjar bli riktigt less på det här vädret. Solen har inte visat sig på alldeles för många dagar nu. Imorse hade jag verkligen ingen lust alls att gå upp, utan bara vända på mig, dra täcket över huvudet och ligga där hela dagen. Men, men, det går ju inte , bara att ta sig i kragen och kliva upp. Passet på jobbet var jätte rörigt idag, flera nya patienter och många kockar vilket alltid blir en stor soppa. Vår spegling var i alla fall givande idag, vi pratade faktiskt om dagen och vad vi kan göra bättre. Äntligen används speglingen till det det ska... Kan i och för sig inte påstå att jag kämpar så mycket för att det ska bli spegling av dagen, orkar inte få suckar.

Inte hört något från mitt förra jobba, har dessutom sett lönespecifikationen idag, ingen övertidsersättning allas, inte ens de få timmarna som han "gick med på" att betala ut. Blir så förbannat trött, orkar snart inte kämpa mer för mina rättigheter, det tar så mycket energi. Har lämnat över allt till facket nu, hoppas de kan lösa det.

Nu är jag stört trött, natt!

29 år gammal...

Usch vad tiden går fort. Känns som det inte var så längesen jag fyllde år. Har nu snart varit färdig syrra i ett år, har hunnit med fyra olika placeringar, känns bra. Har lärt mig så otroligt mycket under detta år. Min fördelsedag har varit bara bra, som en vanlig dag, nästan. Blev väckt med levande ljus och frukost på sängen kvart i sex imorse, jätte mysigt. Ville verkligen inte gå upp och åka till jobbet, ville bara ligga kvar och njuta, men, men verkligenheten kallade. Dagen på jobbet var som vanligt. Tackade av Emelie idag, en av de sjuksköterskorna som började samtidigt som jag som fått en annan tjänst. Jätte tråkigt att hon slutar, men jag är glad för hennes skull.

Ikväll har jag och Alexander varit på Bello´s och ätit, kan jag varmt rekommendera, jätte god mat och bra service. Ett bra avslutt på min födelsedag. Nu är jag stup trött och ska gå och sova, börjar tidigt imorgon...

Tänkte bara påminna och uppmana att agera mot varannan helg tjänstgöring, vi har startat protestlistor, gör det ni med om ni är berörda. Vi måste visa vad vi tycker!!

Natt med er!

Göteborg living

Jag trivs här, ja det gör jag faktiskt. Kan tänka mig att bo här ett tag, en helmysig stad som har mycket att erbjuda. Fredagen ägnade jag åt lunch med Emma, jätte kul, var längesen vi sågs. Hon hade desutom många idéer kring hemsidan och mycket intressanta tankar, håller tummarna för att hon vill vara med och utforma sidan. Kvällen ägnade jag åt min mor och hennes arbetskamrater på afterwork. Vi var på Riverside, jätte trevligt och god mat. För 15 år sen trodde jag verkligen inte att jag skulle gå på afterwork och efterfest med min mor, men, men, så det kan bli. Vi hade i alla fall väldigt trevligt. Idag har vi varit på stan, så klart, och shoppat, så klart =).

I eftermiddags hade jag ett snabbs möte med en bekant till Sven-Erik som kan endel om hemsidor och marknadsföring, fick massa tips och idéer. Han ska komma förbi imorgon och han ska visa lite mer hur det fungerar och hur jag kan bygga upp en sida själv. Spännande!

Kvällen ägnade vi åt Proms 2009 med Charlotte Perrelli på konserthuset här. Det var en speciell upplevelse, inget jag hade valt själv att gå på men är glad att vi gjorde det. Kan dock tänka mig att det är bra mycket mer maffigt i London.

Och nu har vi druckit lite vin och ätit massa goda ostar och nu är jag trött och ska sova. Längtar till imorgon, till att få krama och pussa på min älskling, jobbigt att vara borta från min Alexander. Men det är bra att få längta också!

God natt!

Det snöar i götet

Jihaa, det snöar som sagt. Hmm, skulle ha lyssnat till mammas råd och ta med mig vinterjackan =/. Jag kommer frysa, men det kan jaginte erkänna för mor, bara att bita ihop =). Om ett par minuter ska jag gå ner på stan och äta lunch med Emma, en gammal arbetskamrat, ska bli trevligt.

Har haft ett mycket givande samtal med mammas sambo ang hemsidan, har fått ännu mer idéer och vill köra igång nu så det ryker. Ska träffa en bekant till honom imorgon som har lite mer kunskap och bolla vidare så det blir så bra som möjligt.

Nu måste jag kila!!

Vill bara flagga för den här skrattretande artikeln i Dagens medicin, man slutar aldrig att förvånas över landstingspolitikernas resonemang....

http://www.dagensmedicin.se/nyheter/2009/11/13/vaccination-av-politiker-s/index.xml?comment-saved=1&all-comments=1#comments

Långledig!

Denna torsdag har gått jätte fort, haft rätt mycket att göra på jobbet iofs. Mycket små göra som att skriva vårdplaner, ringa och planera så det bli bra för patienterna och så att det fungerar i hemmet och kan bli utskrivna. Sen har jag varit på medbestämmande möte, intressant, vet inte riktigt vad osm sades men det var säkert intressant =). Skämt o sido, men det bluddras en del. Vi fick ta del en del av ekonomin och diskussion kring det här med varannan helg tjänstgöring. I nästa vecka ska vi få uträkningarna på vad som kommer sparas och om det i så fall är lönsamt. DET ska bli intressant. Idag har jag även blivit "tillfrågad" eller snarare tvingad att jobba natt vid nästa schema läggning. Är starkt emot att jobba natt och tror inte att jag kommer må bra av det inte heller min migrän. Men, jag ger det en chans. Kan dock erkänna att jag ibland sneglar på annonser om andra jobb...tråkigt men sant. Jag trivs bra på min avdelning men jag tänker inte gå med på vad som helst...

Nu ska jag packa ihop det sista och gå till bussen och åka ner till mutter! =)

Ska imorgon jobba vidare med mina kontakter angående hemsidan...

Höll ju på att glömma. Fortfarande inget svar från min förra arbetsgivare om övertiden, är nu överlämnat till facket som ska kolla på det och se vad de kan göra. Så....fortsättning följer... 


Tiden går så fort

Onsdag, halva veckan har gått. Jobbar kväll idag så jag sitter här i soffan och surfar runt på nätet. Har ingen lust alls idag, borde faktiskt packa, inte sitta här fast i soffan. Jag ska åka till mamma imorgon kväll, jobbar till halv tio och börjar sju till halv fyra imorgon så jag MÅSTE verkligen packa innan jobbet idag. Tänkte prova att åka Bus4u imorgon, SJ ska ha 700:- för en biljett till Götet, helt jäkla sjukt. Ska inte gå in i någon diskussion om SJ, har jag gjort många gånger tidigare och det leder inte till ett dugg, man blir bara arg. Nåväl, bussen är en tredjedel billigare än tåget och går snabbare så det är ju inget att snacka om. Det är bara det där att jag blir lite som en kärring när det kommer till att åka tåg och buss. Jag tycker att det är väldigt stressande att passa en tid så, är man inte där så går ju bussen. Så för min del blir det alltid att jag är där jääätte tidigt, har stressat och kommer med andan i halsen och konstaterar att bussen/tåget går om en halvtimme. Och när man står där och väntar känner man hur eftersvetten börjar sippra fram ur varenda por på kroppen. Och man kan ju inte klä av sig ute då blir man ju sjuk, de har min mamma lärt mig =). Snacka om ilandsproblem. Imorgon eftermiddag är det dessutom medbestämmande möte på mitt jobb, mitt första som förtroendevald. Har ingen aning om hur det går till och tänk om någon ställer en fråga till mig, vad ska jag säga då? Ehee, vaddå, jag, ska jag tycka, nej just det ska jag ju inte, jag ska bara framför vad mina medlemmar tycker. Dock blir det lite svårt när inga av dem är engagerade... Ska bli intressant att se idag om någon av syrrorna har skrivit ned sina åsikter kring varannan helg. Tycker verkligen att det är så tråkigt att maninte engagerar sig, det är ju för sitt eget bästa, men det fattar inte folk.

Ja, ja, livet är inte enkelt. Jag tycker det är intressant med fackarbete och tror på att man kan påverka som grupp, svårt att dra ett lass jälv, det är det alltid oavsett vad det handlar om. Så jag tänker fortsätta. Sen kan man ju inte låta bli att ha tanken att om syrrorna på min avdelning inte bryr sig om detta, bryr de sig om något annat då, är de för förändring och förbättring. Är de för att fundera kring hur man kan utveckla vården till det bättre? Hmm, många frågor som jag tycker är ytterst viktigt att de finns på en avdelning som jag ska arbeta på. Jag tror på ständigt reflekterande kring det arbetet man utför och den vården man ger för att det ska bli otimalt för både patient och anställda. Så vi får se vart det hela tar vägen...

Nu har jag bladdrat färdig för idag,måste verkligen packa!!!

Hej, hej!! 

Förstår fortfarande inte

Har haft en underbar ledig dag idag, visst har det varit grått och trist men vad skönt det är att vara ledig. Och skönt att vara hemma i lilla Nypan, längtar faktiskt lite hem... Ja, ja...

Jag var hos kiropraktorn först, världens bästa, ska man gå till någon ska man gå till Björn Nilsson, han gör underverk. Jag har haft ont i ryggen läääänge nu, även varit hos en kiropraktor här i Linköping men han var värdelös. Så det är alltid lika skönt att komma till Björn som bara fixr allt, vips så är det bra, eller nästan i alla fall. Jag kunde utan problem sätta på mig skorna efter besöket vilket jag inte kunnat göra helt obehindrat på ett tag nu. Så skönt, en riktig befrielse. Efter knäckandet gick jag en lång promenad med syrran och syrrans hund Nero, frisk luft, mmmm, behövs =). Efter det en fika hos syrran och mys med Nero, han är så go verkligen, efter han fick sin hormonsprutan så är han som ett litet lamm. Idag har han legat på rygg i mitt knä och velat bli kliad på magen, såå söt, sen sov vi en stund. Kvällen ägnade jag åt min bästa vän och min gudson, fått massa god mat. Och nu är jag hemma igen hos min älskling, skönt, men kändes jobbigt att åka, som sagt längtar lite hem...

Har kollat Desperata hemmafruarna, får man ju inte missa och nu sitter jag och surfar för att uppdatera mig i nyheternas värld. Läste i DN om pojken som allvarligt sjuk i, vad man tror, nya influensan. (http://www.dn.se/nyheter/sverige/allvarligt-sjuk-pojke-kvar-i-respirator-1.991307) Jag blir alltid lika förvånad av kommentarerna till dessa artiklar. Förstår verkligen inte hur folk tänker. Kommentarerna till denna artikel handlar om Kevin som man kan läsa i aftonbladet om (http://www.aftonbladet.se/nyheter/svininfluensan/vaccinguiden/article6086396.ab). Jag har sedan tidigare absolut ingen tilltro till aftonbladet och expressen, läser inte ens dessa tidningar för att de far med så mycket osanning, detta även av egen erfarenhet, att de verkligen ljuger rakt upp och ned. Så denna artikel om vaccineringen och Kevins koma tror jag inte ett skit på. Jag tror absolut att Kevin blev dålig och hamnade i koma men det kan bero på något helt annat. Visst jag är ingen läkare och kan diagnoserna som kan orsaka sådana anfall. Men det jag vet är att en läkare skull inte uttala sig så som de påstår i artikeln. Förresten, borde inte en biverkan komma snabbare än efter två dagar?? Oavsett vad som är sant eller ej. Så är det en fullt frisk 14 årig kille som ligger i koma och troligtvis har nya influensan, räcker inte den informationen. Han kanske inte överlever, det är konsekvensen av komplikationerna som nya influensan kan ge. Det är väl den informationen man borde ta till sig och tänka ytterligare en gång innan man väljer bort att vaccinera sig. En fullt frisk pojke!

Imorse höll jag på att sätta gröten i halsen när jag läste atrikeln "Chef inom lanstinget får 2 miljoner i pension" i Corren. Fan vad arg jag blir, man känner sig så förbannat överkörd, här ska vi med våra ynka löner och usla arbetsförhållanden få betala för landstingets dåliga ekonomi. Och så får dessa människor alla dessa pengar, är inte det helt sjukt?? Det mest irriterande är att Sven-Eric Nilsson (KD) bemöter detta med att säga att skrivna avtal gäller och går inte att omförhandla dessa. Vårat avtal då??? Hur kan ni bara skita i det, era j-vla hycklare, ni får ursäkta men jag blis så förbannad. Vilka tror de att de är, förmer än oss andra. Nej det är ni inte, så ge hit mina pengar, jobba som alla andra eller ta av er sparade pension andra får göra om man vill sluta tidigare. "Betsamma och utsatta jobb", skrattretande. Kom och gör ett pass med oss och ni politiker skulle få en hjärtattack. 

Det som är ytterst viktigt nu är att vi sjuksköterskor säger ifrån, vi kan förmodligen inte påverka detta med varannan helg i nuläget men det är viktigt att vi visar att detta inte är ok. Den 19:e kommer Barbro Naroskyin att möta vårdförbundets medlemmar och svara på frågor. Det är viktigt att vi är där och konfronterar henne då, få henne att förklara vad meningen är med det hela, hus ska landstinget spara pengar på hennes idéer?? Meja ner henne med frågor så hon och de sina fattar att vi inte tänker ta mer.

Upp till kamp! Dags att visa lite jävlarinamma!

 


Skriv på uppropet

Äntligen är helgen över, har jobbat långhelg och det känns. Det har visserligen varit en bra helg, lugnt, patienterna mår bra men de är många och avdelningen är överbelagd. Måndagen har varit hektisk, rond och mycket arbete efter den, ny vecka och nya planer ska göras så patienterna kan skrivas ut. Det som är synd när man jobbar helg är att man går ensam sköterska och kan inte lämna avdelningen, annars kan det vara skönt att åka hem eller gå ut med patienter. Det är skönt att komma bort från avdelningen ibland och se hur patienterna fungerar utanför, värdefullt för planering kring vården. Jag trivs mer och mer på mitt jobb, det är bra arbetskamrater och vi har roligt ihop. Idag har vi skrattat så vi gråtit, det är värdefullt! Det som dock är tråkigt är att landstinget sparkar ständigt på sin personal på golvet. Vi fick mail i torsdags om att det här med varannan helg införs 2010 februari. Blir så ledsen, vi kommer gå rakt in i väggen allihop, det är som att gå tillbaka 10 år. Snart införs väl delade turer igen också....jag kommer inte bli långvarig inom landstinget om de fortsätter så här. Jag tror inte heller att jag är ensam om det, landstinget kommer inte ha några yngre engagerade medarbetar kvar i framtiden...

Nåväl, jag och min sambo har skrivit på uppropet "låt bli sjuksköterskornas lön!". Gör det ni också, sprid länken till andra så fler skriver på och hjälper oss i denna kamp!  

http://upprop.nu/PAMD

Imorgon är jag ledig, ska bli riktigt skönt. Ska hem till Nyköping, först till kiropraktorn och sen till syrran en sväng, ser fram emot det.

Hej så länge!

Blir så trött och irriterad

http://www.dagensmedicin.se/asikter/blogg/gastbloggar/annaeva_andersen/2009/10/26/vi-vill-hjalpa-inte-stjalp/index.xml#comment

Kommentarerna till detta blogginlägg får mig att må illa. Vad är det för fel på vissa kvinnor, är de gamla och bittra, har de inte fått ut det de önskat av livet. Jo, vi har faktiskt samma utbildning, hmm, i och för sig de äldre har tvåårig utb medans senare sköterskor läst tre år, de har dock erfarenhet, vilket är minst lika viktigt. Vi lyder under samma lag, HSL, samma etiska koder och kompetensbeskrivningar, förstår inte vad "Inger på akuten" bubblar om. Jag blir bara arg och frustrerad på sådana människor. Säkert en sån som gnäller och gnäller utan att göra något konstruktivt, trist helt enkelt. Ska vi kvinnor komma någonstans är det fanimej dags att vi gör som männen och klappar varandra på ryggen och berömmer varandra. Vi kommer aldrig få bättre arbetsvillkor eller högre löner om vi inte kämpar tillsammans, fattar ni inte att det är detta som "de över oss" utnyttjar.....

Så, det var min galla för idag. By the way, inte fått någon skriftlig förklaring än av min chef, väääntar... Och, vi ska arbeta varannan helg, fick mail om det i fredags, ta er i r---ven landstinget. Japp, jag har PMS och dötrött på att bli överkörd.

Hur tänker människor??

Igår hade jag en lugn ledig dag, jätte skönt, man behöver verkligen återhämtning. Ska nu jobba helgen och sitter hemma och laddar för det.

I corren idag kan man läsa om flera älgolyckor. Jag har många gånger irriterat mig över dessa bilister som Jan Christer Person nämner i sin spalt "personligt" på första sidan. Han ställer sig frågan om han är en väglus, och ja visst kanske han är det, men med full rätt. Jag förstår inte dessa bilister som far fram i alldeles för hög fart, både när det häller hastighetsbegränsningarna och när det gäller anpassning till rådande väglag och tid på dygnet. Ofta ser man att i dessa bilar som färdas fort sitter det föräldrar med barn. Hur tänker man? Man kommer inte fram så mycket fortare och med den risken som det innebär så är det inte värt det. Är det detta som kallas att vara väglus, så är jag en stolt sådan!

Idag kan man också läsa i våra tidingar om att barn under tre år också förmodligen ska vaccineras. Jag kan bara säga att jag är "glad" över att jag inte har några barn, för fy för att ta ett sånt beslut. Jag har dock vaccinerat mig och tror jag har gjort rätt, måste göra det. Men att det är jag och behöva bestämma över ett annat liv, ja, fy vad jobbigt. Men rent spontant måste jag säga att jag skulle gå på rekommendationerna som ges, precis som jag gjort med mig själv. För tänk om man inte gör det och så insjuknar mitt barn och dör.... som sagt, jag är glad att jag inte har några barn.

När jag ändå håller på och ältar det här med vaccineringen så kan jag ju göra det lite till. För jag förstår ändå inte hur människor tänker här heller. När befolkningen är sjuka lägger de sina liv i händerna på sjukvården, får de inte den hjälpen de anser att de behöver och dessutom innan en viss tid så klagar man. Blir man förkyld ska man ha antibiotika så de inte behöver vara hemma och förlora inkomst. Det man inte tänker på att antibiotika i mängder inte heller är bra utan kan skapa resistenta bakterier, och de är inte att leka med. Men jag kan tänka mig att de som propagerar för att inte ta vaccinet just är dessa människor som ställer höga krav på sjukvården när de är sjuka. Och uppfyller inte sjukvården de krav som de ställer så är de väldigt snabba på att anmäla alla och allt. Ta sprutan och håll käften, jag vill inte betala för din lungmaskin. De lägger jag hellre på de som verkligen är i behov av vård! Så det så.

Nåväl, jag är en maskin som tycker och tänker mycket, ofta pratar jag innan jag tänker, men sån är jag och det står jag för. Jag har dock inte svårt att ändra mina tankar och mitt tyckande om någon kommer med bevisning som påvisar något annat.

Jag vill idag ge dagens tistel till Barbro Naroskyin, landstingsdirektör i Östergötland, som anser att alla arbetstidsmodller ska sägas upp, oavsett de är lönsamma eller ej. Hur sjuk är inte det? Jag tänker framför allt på insändaren "Landstinget backar ekonomiskt och moralsikt" under ordet fritt i dagens Corren, Linköpingsdelen. Vi diskuterade även detta på mötet med facket i onsdags då några av medlemmarna berörs av just detta. Dessa arbetstidsmodeller så som tre-tre och nattprojekt är såna modeller som minskar sjuksrivningarna och på så sätt minskar kostnaderna. För mig är det yttersk konstigt att man inte tar med sånt i sina beräkningar. Och att vi ska arbeta varannan helg gör att vi hamnar i samma dilemma. Det ska bli intressant att se hur långt in i nästa år vi kommer innan sjukskrivningarna skjuter i höjden. 

Precis som författaren till tidigare nämnda insändare anser jag att det är tur att Norge uppskattar oss svenska syrror!!

Och så är det ju det här med kungafamiljen och alla pengar de vill ha, hmm, nje nu får det vara stopp för idag =)Nu har jag tyckt färdigt för idag. Ska till jobbet snart.

Hoppas ni alla har en bra dag!
 


To be continued

Hmm, satt precis och funderade på vad det var för dag idag, de bara flyter ihop. Det är mörkt när man vaknar och det är mörkt, nästan, när man åker hem från jobbet, sååå tråkigt. Jobbet rullar på för fullt. Har idag varit på introduktion på facket, känns riktigt kul! Ser fram emot detta uppdrag men tror att det kommer bli svårrott då syrrorna på min avdelning är rätt passiva. Skickade ut ett mail för ca en vecka sen och bad alla skriva några rader om vad de tycker om varannan helg tjänstgöring, inte fått ett enda svar....det säger en del... Ja, ja, jag tror på facket och på den styrka som man har tillsammans som flera. Och vi måste fortsätta kämpa, vi får inte ge upp, då vinner de ju totalt. Den kontakten jag har haft med facket, i och med mitt förra jobb och allt med det, har bara varit positiv. De har varit väldigt handlingskraftiga och hjälpsamma, även med mycket kort varsel. Det är tack vare dem min uppsägning från mitt förra jobb gick någorlunda smidig, annars hade jag varit kvar där och förmodligen haft en lång sjukskrivning i ryggsäcken.

Måste säga också att tiden på kirurgen inte var helt onödig, det är tack vare dem jag bestämt mig att testa att vara förtroendevald. Det är så många sköterskor som inte får det som de har rätt till. Kan ju bara se till detta med min övertid, det är inte bara jag som sitter i samma sits. Och lååångt ifrån alla som gör något åt det utan bara godtar att arbete till sent in på natten endast ska ge plusflex. Detta är sååå fel. För min del handlar det om ca 2500 som landstinget är skyldiga mig, och då har jag bara jobbat där i fem månader....

Igår kontaktade jag facket efter att fått svar från min förre chef: "Du har fått den ersättningen du har rätt till och du har avslutat din anställning hos oss, mvh ...." Kände mig så liten när jag läste mailet, blev jätte ledsen. Kände igen ångesten sen tidigare kontakter med denne chef, fan att han påverkar mig så mycket. Jag känner mig så himla överkörd och det värsta är att jag känner mig som en jobbig typ för att jag inte ger mig. men det handlar ändå om ersättning som jag har rätt till enligt lag, ska inte behöva känna så här, men gör det ändå.... Nåväl, facket sa åt mig att be om en skriftlig förklaring till varför de inte betalar ut ersättningen och att jag därefter ska skicka den till dem så tar de över och hjälper mig. Det är så skönt att höra dem när de säger att: "detta ska du inte behöva dra själv, självklart ska vi hjälpa dig". Tack Vårdförbundet!!

Jag ger inte upp!

Andreas: Klart det är landstinget, vad annars??


Idétorka

Helgen har varit bra. Ja, hmm, vad ska jag skriva nu då, riktig idétorka vill jag säga. Sitter här i min soffa och har ätit frukost, jobbar kväll idag och börjar halv två. Det är så svårt att få någonting gjort den här tiden och så får man ångest för att man inte gör något. Tror att fler som jobbar skift känner igen sig. Jag läste en artikel i Dagens medicin precis om att chefen kan göra dig sjuk. ( http://www.dagensmedicin.se/nyheter/2009/11/02/dalig-chef-farlig-for-hjar/index.xml) Tänk om jag får hjärtinfarkt på grund av puckot till chef jag hade på mitt tidager jobb. Jaha, ska man vara orolig för det också. Nä, så allvarligt är det faktiskt inte. Men det är sjukt att ens chef påverkar en så mycket och det är ännu mer sjukt att dessa chefer sitter på sina poster. Jag har fortfarande en dispyt med min förre chef som jag är så trött på. Mitt förra jobb vägrar betala ut den övertisersättning som jag har rätt till enligt SKLs avtal. Men jag tänker inte ge mig, det är min rätt. Jag vill ha ersättning för att jag arbetat till, i vissa fall HALV TOLV på kvällen och sen upp och jobba sju. Förstår inte vad problemet är, har aldrig tidigare varit med om att inte få den ersättning man har rätt till. Ja, ja, fortsättning följer, som sagt jag kommer inte ge mig. 

Inte konstigt att man får idétorka när ens hjärna bombarderas av så mycket negativt...

Hoppas ni har en bra dag i allt de gråa! 


RSS 2.0