Underbar sommardag!

Det finns vatten runt Linköping!! Jag har varit där idag! =) Visserligen inte hav utan sjö, men det gör inget! Jessika tipsade mig om Viggeby naturreservat, jätte fint. Lyckades hitta mig en avskild klipphäll precis vid vattnet. Här har jag varit hela dagen, läst Allt i hemmet och planerat lite inför flytten. Läst min bok "Snabba cash", sovit en stund, njutit av utsikten och lugnet, sååå skönt verkligen. Tror dock att jag måste jobba lite mer mitt inre lugn, har svårt att stressa ner och bara vara. Blir lätt rastlös. Ska skicka efter den där avslappningsskivan syrran har tipsat om...

Ååå, vad jag önskade att jag hade kameran med mig idag. Såå söta änder, en mamma och en unge kom simmandes precis utanför min klipphäll. Ungen simmade lit före och lite efter och for runt där. När den inte orkade mer så "sprang" den upp på mammans rygg och la sig precis uppe nacken och åkte med. Ursött! =)

Nu ska jag städa lite och laga tacos till Alexander kommer hem från skolan, stackarn han tentapluggar för fullt när det är så fint väder... =/

Hej! 

Härligt

Idag har det verkligen varit en bra dag på jobbet. Det har varit o göra hela tiden men inte så man har stressat ihjäl sig. Och det bästa har varit att jag känt att jag har haft kontroll och koll hela tiden. Inte missat något, hållt koll på kiss och bajs och allt det vi gör. Smärtlindrat de som böhevt det och kontaktat jouren när det har behövts. Känns bra helt enkelt, tryggt! Kul! =) Jag är sjuksköterska och jag vet vad jag håller på med!! =)

Nu måste jag sova, upp och jobba tidigt imorgon. 
Natti! 

Du har rätt att säga upp dig!

Visst har du det även fast du går på ett vikariat och chefen pepprar en med informationen att man inte har den rätten. Står det i ditt avtal "anställd dock längst tom ...." så har du rätt att säga upp dig. Har du varit anställd kortare tid än ett år så har du en månads uppsägningstid from den dag du säger upp dig, anställd längre än ett år har du tre månader. Så d så!

Sitter här hemma och väntar på Alexander som är och röntgar sin axel, hmm, hade tid 10.00 och har inte kommit hem än...tar en väldans tid... Stackarn, inte ätit frukost och ska skriva tenta kl 14.00. Kommer väl snart får man hoppas. Själv ska jag gå ned på stan och byta mammas present och sen ska jag jobba kväll.

Ha en bra dag!

Det är inte lätt

Tänk vad många beslut man ska ta, tänk om man bara an stänga av och vara, vad skönt det skulle vara.

Mina tankar nu kretsar kring hur jag ska göra i sommar. Jag har blivit erbjuden ett jobb som betalar 11 000 mer i lön dock ingen säkerhet att jobba 100 % så är det värt det? Jag vantrivs ju verkligen på avdelningen jag är på nu så jag borde flytta på mig men det innebär en del energi som går åt från min sida vid ett sånt beslut. Är det värt det?

Tankarna vandrar vidare...

MmmmLite pussar hanns med mellan all mat, vin och arbetande =)

FörberedelserInnan plantan sätts så måste rötterna få en ny snittyta. Det är just det som mor och döttrar pysslar med.

Första plantanHär sätts första plantan i jorden, första steget mot födelsen av arkitektens vingård.

Första fältetHär planteras sorters som cabarnet cortis, rondo, solaris, orion mfl. 2000 plantor totalt ska ned i jorden.

Once in a lifetime

Oj, vilken helg. Det har vait mycket mer krävande än vad jag trodde. Men vilken upplevelse! Det är verkligen inte varje dag man är med och anlägger en vingård. Men det har vi varit med om denna helg. Hade tänkt att jag skulle hinna skriva lite och berätta dessa dagar men tiden har inte funnits. Vi kom ned till skåne sent onsdagskväll. Torsdag morgon kl nio började arbetet "plocka sten", eller hmmm, plocka berg i vissa lägen. Till hjälp har Sven Erik två tyskar som har en egen vingård i Mosel, far och son. Dessa två är riktiga perfektionister och väldigt bestämda så det går inte att fuska på något sätt, allt måste göras grundligt och rätt. Vilket i och för sig är bra, det ska ju bli gott vin och en vacker vingård. Så hela helgen har vi plockat sten, satt plantor, instruerat uppåt åttio gäster hur dessa plantor ska sättas. Och självklart har vi ätit massa god mat, druckit fantastiskt gott vin självklart från Mosel, och umgåtts.

Skåne

Nu är vi framme i skåne och är jätte trötta. Ska ta och knoppa så vi orkar upp imorgon och sätta vinstockar. Hmm, har nog kanske inte nämnt att arkitektensvingård (www.arkitektensvingard.se) ska invigas i helgen, men det ska den i alla fall. Plantor ska sättas, vin ska drickas och god mat ska ätas, så sömn behövs nog!

Natti!!

Regn, regn, regn...

Legitimt att vara inne, hihi =).

Usch vilken beslutsångest jag har, vad vill jag, vad vill jag jobba med?? Grubbel, grubbel. Fick samtal från psyk nu på morgonen, de har fått igenom en högre lön, dock inte det löneanspråk som jag hade angivit, inte ens i närheten, men bra mycket mer än vad jag har idag. Jag vet att det är en bra lön om jag tittar till andra sjuksköterskors löner men det är ändå en usel lön. Men, men, pengar är inte allt, nästan inte allt i alla fall. Men, vad vill jag då? Varför kan ingen bara tala om för mig vad jag vill. Det är ju trots allt en fast tjänst och det har jag eftersträvat i mååånga år. Men nu hr det slagit mig att en fast tjänst, då är man ju FAST. Och vad innebär det? Inte bara rättigheter ju, även skyldigheter. Och jag är ju van att vara "fri", att kunna jobba lite här och lite där. Så va F----n vill jag???

Måste tänka...liiiite till..

Blir såå trött

Igår hade vi avdelningsmöte som alltid avslutas med laget runt. En av de anställda började med en lång utläggning till de som inte vet hur man ska genomföra ett visst arbetsmoment. Om att de gör fel och att de lik gärna kan skita i att göra när det inte kan det för att hjälpmedeln är så dyra. Personen sa det på ett så otrevligt och nedlåtande sätt att man hade lust att kräkas. Jag förstår inte varför man inte istället bidrar med att utbilda de som inte kan istället för att klanka ner och vara dryg. Det är inte konsigt att stämningen på avdelningen är så dålig som den är. Ständigt skitsnack bakom varandras ryggar och ingen som stöttar och ger beröm.

Diskussionen går sedan vidare till sommarschemat och då sätts det igång igen. Mycket kritik riktas till oss nya med en undertext av att vi är inkompetenta och värdelösa. Vore intressant att se om denna person som uttryckte sig klarar av att jobba själv.... Jag blir så arg och ledsen över att man ska behöva vara så här otrevlig. Blir dessutom besviken att ingen säger ifrån, den personen far genom avdelning som en liten jävel och spyr ut sina otrevligheter som får fler att höja på ögonbrynen, så tråkigt. Och de nya som kommer DE har minnsan ingen arbetserfarenhet, det ska ni veta. Hmm...undra vad jag har gjort under mina tolv år inom arbetslivet då??? Kallas inte det arbetserfarenhet och livserfarenhet då är jag nog på helt fel spår....

Dags att tänka efter

Jag förstår inte hur landstingsavdelningarna kan behandla oss som de gör. De tror att de är de enda arbetsgivarna för oss men tyvärr, så är det faktiskt inte. Det är dags att dessa enhetschefer börjar visa sin uppskattning och inte ger oss känslan av att bara vara en bricka i spelet. Det märks tydligt attfler och fler börjar tröttna på detta och söker sig vidare. Man vill inte känna sig helt uttömd efter en arbetsdag och inte orkar göra något annat än att jobba. Och vad får man för det, en usel lön som dessutom verkar omöjlig att höja.

Det är sån otrolig skillnad att diskutera jobba med privata arbetsgivare, inte bara lönemässigt utan även att de är intresserade av vad man har att säga och tillföra. De är intresserade av MIG som sjuksköterska. Jag vill understryka att min tidigare kritik inte gäller psyk, för där kände man sig välkommen för att jag är jag. För att jag är en bra sjuksköterska, att de vill ha MIG.

Skärpning landstinget om ni vill ha oss syrror kvar!!

Nu ska jag ut och njuta i solen innan jag börjar jobba...

Måndag

En helt vanlig måndag. Har jobbat kväll. Jag måste erkänna att jag har fastnat för Hem till gården, så förmiddagarna är låsta, hmm, hemskt ju, måste bli lite bättre väder så jag tar mig ut innan jobbet =). Annars har det varit bra. Ronden var VÄLDIGT sen dock, klar vid 20.00 så allt blev rätt sent. Tänk att man är så styrd av ronden...

Nu måste jag sova, jobba tidigt imorgon.

Natti!

Hemma

Kom till Nyköping igår förmiddag. Skönt att vara hemma. Undra om det alltid kommer vara hemma här och när ändras det, vad är det som gör att hemma är hemma? Hemma, ja, vad betyder egentligen hemma. Där man är trygg, har sin familj, känner igen sig, ja, hemma...

Igår var jag hos frissan och  fick massa inpackningar och mjukande för mitt torra hår, känns riktigt bra faktiskt. Håret känns fräschare och inte lika torrt, fick klippa bort lite på topparna, men det gjorde inget. Annars ägnade jag dagen till att umgås med syrran, var ut en sväng till Johan och Alexandra och fikade. Passade på att gosa med min gudson, han är så bedårande. Det händer så otroligt mycket just nu när det gäller hans utveckling, häftigt!

Kvällen ägnade jag åt Carro coh Tellus (www.tellus.se), åt super god mat och snackade en massa minnen och skit. Vi kom fram till att det var ca fem år sen vi satt ned och bara pratade, sjukt länge sen, verkligen på tiden.

Nu ska ja kolla Robinsson som jag missade igår!


Just ja

glömde ju... Nu är det klart, killen som jag nämnde tidigare ska göra sidan. Hoppas det kan sätta fart snart! Jätte kul! Så www.omvardnad.nu kommer bli mitt nya projekt =). Hoppas den kommer uppskattas!

Jihhaaa

Äntligen fredag. Idag har det varit massor att göra på jobbet, tre hemgångar, som gärna hade gått hem för en vecka sen om de själva fick bestämma. Så då är det bara att jobba på så de kan åka så fort som möjligt. Förstår dem, skulle inte heller vija vara där om jag inte var tvungen... Har haft ett jätte bra samarbete med min uska, såå roligt att jobba då. Man vet vad den andra handen gör och man kan diskutera och stötta varandra i olika beslut man tar. En kul dag verkligen!!

Och nu är det fredag och ledig helg, behövligt. Ska hem till nypan imorgon, till frissan först, hoppas hon ordning på mitt burr. Och sen ska jag träffa en kär gammal vän på kvällen, ser jag verkligen fram emot, evigheter sen vi sågs.

Nu ska jag möta upp Alexander och ta en promenad på stan, lämna tillbaka bågarna jag lånat bla, får leta vidare... Sen blir det film, hoppas jag orkar hålla mig vaken =).

Bye!


Blodgivare

Igår var jag och lämnade blod. Fyy vilken nål. Jag tänkte som så att den kan ju inte vara värre än vår uppdragningskanyl, men ack så fel jag hade, detta var en riktig stoppnåll. Men, men, jag klarade det, tyvärr så mår jag pyton idag, måste vara pga det. Jag var rejält trött igår och är det idag också, känner mig även yr och illamående. Ska jag må så här efter varje gång vet jag inte om jag vill fortsätta, vet ju att det är sån brist på blod men jag mår verkligen inge vidare... Ska ge det en chans, blir om fyra månader.

Jag vill ändå passa på att lyfta det här med att lämna blod och till er som inte gör det, fundera på det. Det är blodbrist i hela Sverige och blodet behövs, ser ju jag bland annat, vi ger en del blod hos oss till sjuka patienter.

Lämna blod om du kan!!

Glömde ju

Nu har jag köpt ett domännamn till sidan, den nya sidan kommer finnas på www.omvardnad.nu!!! Kul!! =)

En bra dag

Idag har det varit en bra dag, härligt. Sov länge, måste man få göra ibland =). Har lyckats komma överrens med mitt burr idag också, känns inte lika torrt och sprött, lite mer lockar dessutom. Är väl för att jag ringde till min frissa igår och grinade över mitt hår, ska dit på lördag och göra någon superkur mot det torra.

Har varit på besök på psyk idag, känns fortfarande mycket bra, verkar vara ett trevligt gäng som jobbar där. Usch jag har verkligen sån beslutsångest. Speciellt ef en dag som denna som känns riktigt bra. Har varit kul att jobba idag, man har hunnit prata om lite annat än jobbet. Men jag vet ju också hur dåligt jag mått och gör till och från, men är det jobbet eller hade det varit så oavsett vart jag hade varit min första tid som syrra? Ja, ja, jag har ju till 25e maj på mig innan jag måste bestämma mig.

Nu ska jag äta en macka innan jag måste sova, börjar 06.45 imorgon.

Bye!

Ledig dag

Tänk att det kan vara så skönt att sova länge, ligga där och veta att maninte behöver stressa upp till något. Men så är man sån självplågare och skapar ändå ångest för att man ligger där och inte tar vara på den lediga dagen, ska ju jobba imorgon igen så det är ju bara EN ledig dag. Och då ska man ju hinna med allt, tvätta, städa, diska, lata sig, vara ute i solen, hitta på något extra, man är ju ledig... Hmm, ja vad har jag gjort idag, inte mycket, diskat, tittat på TV, klätt mig, surfat. Jo, har faktiskt tagit tag i det här med Norge, pratat med en förmedlare via Konstali, ett norkskt bemanningsföretag. Har tagit mig över ett av mina hinder, trodde det skulle vara jätte svårt att förstå norska, men det var det inte. Det verkar dessutom som att det finns hur mycket jobb som helst och man tjänar 195 NOK/h, inte illa, + kväl, helg och övertids ob. Långt ifrån det jag tjänar i dag vill jag lova. Dessutom står de för resor och boende.

Funderade lite på om Alexander skulle kunna jobba där också, kollade amv.se och norska arbetsförmedlingens sida och det finns en del jobb, svårt bara att hitta något som inte kräver speciell utb eller kunskap. Hittade ett lagerarbete, man behövde dock ha truckförarkort. Pratade med arbetsförmedlingen om de kunde hjälpa till med det. Fick svaret att är man bara arbetslös på sommaren så prioriteras man inte. Det är heeeelt sannslöst, man försöker och försöker hitta jobb under sommarloven men det är ju inte lätt, finns ju inte ens jobb till de som inte studerar så hur tänker de. Och inte får studeterna stämpla, vad f-n ska de göra för att kunna få in pengar till mat och husrum? Jag blir så arg bara av att tänka på det.... Får nu även uppleva en annan sits, har tidigare varit student utan pengar, är nu arbetande med pengar, sammanboende, och känner ångesten åter igen, dock nu över att min sambo inte har något jobb, alltså inte någon inkomst under nästan tre månader. Ja, ja, det ordnar sig väl, jag med min otroligt höga lön får väl försöka försörja oss.  Eller så får man gå till socialen som arbetsförmedlingen hänvisade mig till. Så det blir till att sälja bilen och lägenheten, nää, tror inte det, äter hellre nudlar...och tänker på alla de slantar som betalats till arbetslöshetsförsäkringen som inte går att luta sig mot trots att man är arbetslös.  

Norge?

Ända sen jag fick "vårdfacket" med annonser om jobb i Norge har jag funderat på att åka så man kan tjäna lite pengar för det är ju rätt svårt i vårt land. Och så idag på jobbet fick jag veta att en av mina kollger ska åka, jag vill också. De ska åka juli mån, en mån går ju fort, och så ger det massa pengar, det lockar rejält. Hmm, ska kolla upp det imorgon när jag är ledig.

Annars har dagen varit bra. Jag och Alexander tog en cykeltur ut på landet, ja faktiskt landet. 10 min cykelväg från centrum är det verkligen landet, jag gillar Linköping mer och mer. Vi hittade en liten glänta på vägen där det varm varmt och soligt, kunde ha legat där hela dagen. Men ickes a nicke, började jobba tre. Lugn dag på jobbet, skönt. Nu ska jag sova.
Natti!


En lördag

Sitter här hemma i soffan och glor på tv, har precis proppat i mig marabou frukt och mandel, mums, det är så himelskt gott! Jag har faktiskt lite små ångest, vet inte om jag nämnt att jag har permanentat mig, i onsdags, och har nu tvättat håret för första gången. Shit vilket risburr det är, har iofs inte haft i några produkter än så jag ska väl inte gräva ner mig helt, men ändå. Mitt hår har alltid varit glänsande fint och hållbart =/ Det är volym i alla fall, hmm, som jag skulle ha haft problem med det tidigare, not... Man lär så länge man lever! Ett motto som jag gillar mycket.

Annars har min dag varit bra, har jobbat till halv fyra. En helt ok dag tycker jag, trevliga arbetskamrater idag och ett lugnt vårdlag. Det enda avvikande var väl att ronden dröjde så på tiden så jag hann inte göra färdigt rondarbetet innan överlämnandet, men något ska ju kvällspersonalen ha att göra =).

Nu ska jag moffa lite mer choklad och vänta på Robinsson!! Första året någonsin som jag är helt fast... =)

Jag lovar dig Linnea att jag ska köra på det här, jag tror på min idé och brinner för den!!

Höres!


Dilemma

Det är konstigt, ja, konstigt, men varför är det så. Jag funderar på det här med sjuksköterskor och undersköterskor och att vi har så svårt att sammarbeta. Varför är det så? Visst vi är ju alla olika och vi går olika ihop men vi måste ju fortfarande kunna uppföra oss professionellt. På vår avdelning är det ett ständigt problem att många av uskorna bara går när dagen är slut, gärna 15 min tidigare, utan att säga något. Så man vet inte om de är och fikar, sitter på huset eller har gått hem. Jag tycker det är viktigt att man sammanfattar sin dag inte bara för sig själv utan även tillsammans med den man har arbetat med för att se vad som varit bra och vad som kan göras bättre... Men, men, man kan inte alltid få som man vill. En sak är säkert att det man lär sig i skolan inte existerar i verkligheten.

Dessutom tycker jag att det är fascinerande hur stötande det kan vara när man delegerar de basala sysslorna som att hjälpa pat till toa, hämta något från köket el dylik. Det är inte så att jag inte kan göra det själv utan jag hinner faktiskt inte, men detta är svårt för en del att förstå. Utan då uppstår det osämja och tjurigheter och en känsla av att en del tycker man är lat som inte gör det själv. Är så trött på att det ska behöva vara så här och att man ska behöva känna sig dum för att man delegerar, min dag går ju inte ihop annars.... Jag efterlyser en arbetsbeskrivning för sjuksköterskor och för undersköterskor på min avdelning, vad respektive arbetsgrupp är ansvarig för, för att arbetspasset ska gå ihop.

Inga sysslor är mindre värda än andra!

Tack John för respons!!

1:a maj

Helgdag och solen skiner, tyvärr inte så jätte varm ute men det gör inget. Önskar att jag var ledig idag, ska jobba kväll så det är inte många timmar kvar. Det är verkligen en konst det där att vara ledig på förmiddagen och inte bara gå och vänta på att man ska till jobbet. Hoppas jag så småningom klarar av att bemästra denna konst =). En del av morgonen har jag ägnat åt att ha ångest över det som jag glömde göra igår. Dock fick jag nog efter ett par timmar och insåg att patienterna mår bra och inte sitter i sjön. Så nu har jag släppt det =).

Idag är det demostrationernas dag och här sitter jag =/ borde kanske gå ut med ett plakat och uttrycka mina åsikter. Hmm, nje, men man borde faktiskt, vill man ha förändring så måste man aggera! Ut med er nu!!! =)

RSS 2.0