Varmt

Har jobbat dag, sååå varmt och segt, det är verkligen hemskt att jobba när det är så här varmt. Men det har varit en ok dag, trevlig arbetskamrater idag, det har faktiskt till och med varit riktigt roligt! =) Hmm, trodde inte det imorse. När jag kom in i lunchrummet vid halv sju så sa jag god morgon, god morgon (tillhör vanligt folkvet tycker jag). Och de två som var där var helt tysta, tittade inte på mig och sa inte något heller. Ska verkligen bli så skönt att slippa detta ställe, deras mentalitet är urusel... Efter jobbet har vi slutstädat i den andra lägenheten och lämnat nycklarna, underbart, nu är det över! Därefter har vi grejat i den nya lägenheten och varit en sväng till ikea, så klart =).

Nu ska jag gå och sova, är jätte trött. Jobbar dag imorgon, får förhoppningsvis semester på torsdag, får jag det åker vi till Skåne imorgon!! =)

Natti!

Hektisk helg

Nu är vi på plats i den nya lägenheten, inte full organisation på våra rejer, hmm, inte alls kan man väll tillägga, det är nästintill ett bomnedslag här. Men det gör inget, allt känns riktigt bra, verkligen riktigt bra. Lägenheten är stor, luftig, ljus och fina färger. Vi är helnöjda!

Fredagen gick åt till flytt, Alexanders pappa var här och hjälpte os flytta alla stora saker och det som var nedpackat. Man har betydligt mer grejer än man tror, det tar tid. På fredag kvällen stupade vi i säng och somnade direkt. På lördagen bestämde vi oss för att få njuta lite av det fina vädret så vi åkte ut till Viggeby naturreservat och solade och badade, sååå skönt! Sol, vatten, en bok och min älskling, kan livet bli mer perfekt? Jag känner mig verkligen lycklig! =) Lördag kvällen ägnade vi åt att köra ett lass till med smågrejer. Till nästa gång ska vi ha packat ner ALLT och köra i en och samma vända, helt hopplöst att lämna småsaker som man tror inte tar sån plats och att det inte är så mycket. Vi packade upp lite och sen åt vi vår första riktiga middag här, chevre toast, avokado, kronärtskockor, en bit brieost och lite vin från Mosel. Fick bli ett hopplock av det som fanns i kylen =) Mmm, så gott det var!

Just ja, när vi kom hem i fredagssåg vi att det rykte från huset bredvid, när vi kom bort så vi att det stod stora lågor ut från ett av fönstrena från ett studentboende som ligger här, riktigt otäckt, en brandbil var påplats sen kom det två till och massa poliser och flera ambulanser. Som tur var läste vi i tidningen att ingen hade skadats...

Söndagen gick åt till att packa upp, så klart. Packa upp och köra ytterligare ett lass. Så typiskt oss att pricka in förmodligen den varmaste helgen på hela sommaren, sååå varmt.... Inget kul att flytta och bära grejer då... på eftermiddagen åkte vi till Oxelösund och firade lilla Oliver så fyller hela två år, en stoooor kille! =).  Väl hemma igen, gissa vad vi gjorde då, ja just det fortsatte packa upp =). Gick nog och la mig vid halv två, man kan ju inte sluta greja, man vill få det fint med en gång, men, men man måste ju sova också sägs det.

Idag ska jag jobba kväll. Måste gå bort till den andra lägenheten och hämta min cykel. Jag får skylla mig själv, var för lat för att cykla hem igår när vi hämtade sakerna, ja, ja, skönt med en prommenad innan jobbet.

Nu ska jag ringa försäkringsbolaget, man får inte glömma allt praktiskt med såna saker som måste göras!

Njut av solen!

Kors i taket!

Jag kom iväg tidigare, redan vid tolv, KORS I TAKET! Såå skönt, jätte lugnt på jobbet, vi har varit fem resurser så vi har i stort sett slagits om uppgifter för att få tiden att gå. Men nu är jag hemma, Alexander har tagit tåget till Nyköping och ska bli upphämtad där av pappa Staffan som ska hjälpa till att köra hit möblerna f¨ån Nypan. Och sen när det är gjort ska våra möbler köras till nya lägenheten =). Själv har jag precis varit och köpt lite säckar så jag kan packa alla kläder. Så det är väl bara till sätta igång.

Efter att ha läst Monas kommentar på tidigare inlägget så är dagens visdom: Man ska vara glad att man har ett jobb i dessa tider, visst är det jobbigt ibland, men jag har faktiskt ett jobb och en lön. Men den där fisen får gärna ge mig några fler arbetskamrater!

Mona S:s kommentar:

Efter mikrokirurgernas konferens i New York satt de ledande kirurgerna och drack. När de blev aspackade började de tänka på deras största triumfer.
Den första, en australiensisk kirurg berättade:
- Vi fick in en kille som klämde sig i en press vid ett tryckeri förra året. Allt som var kvar var lillfingret. Vårt lag av kirurger konstruerade en ny hand, byggde en ny arm och en ny kropp, så att när han till slut återgick till arbetet blev han så effektiv att han gjorde fem personer arbetslösa.
- Det är väl ingenting, sa en amerikansk kirurg. Vi hade en arbetare som fastnade i en kärnreaktor. Allt som blev kvar var håret. Vi konstruerade en ny skalle, en ny kropp och nya organ och skickade honom tillbaka till arbetslivet. Han blev så effektiv att han gjorde 50 personer arbetslösa.
Den svenska kirurgen ville inte vara sämre:
- En dag när jag var ute och gick kände jag lukten av en fis. Jag tog fisen till sjukhuset i en skräppåse, släppte den på bordet och började jobba. Först slog vi in fisen i ett rövhål, byggde nya skinkor, satte fast en kropp på den ena änden och ben på den andra änden. Till slut blev det en man som heter Fredrik Reinfeldt och han gjorde ett helt djävla land arbetslöst.

Trött

Idag har det varit en jäktig dag, mycket småpyssel med patienterna. Det som har tagit mest tid var en patient som skulle åka hem. Gäller att dra i alla trådar och få ihop dem till en bunt och det fick jag till sist så det var skönt. Annars känner jag verkligen att det är torsdag och jag är trött, jätte trött. Besväras väldigt mycket av pollenallergi och måste ta allergitabletter, man blir ju sååå trött av dessa...bläää... Så konstigt trött, helt seg i skallen... Försökte få semester imorgon så jag kan hjälpa till med flytten men ickes, det gick ej, trots att vi är hur mycket folk som helst. Hoppas att jag kan komma ifrån tidigare, är resurs så det borde inte vara något problem. 

Idag har jag provat spikmattan!! Kom hem med början till migrän och la mig på golvet med spikmattan och min avslappningsskiva. Somnade nästan direkt, vilket i och för sig inte är meningen med skivan, men väldigt skönt =). Vaknade upp utan huvudvärk!! Utan migränmedicin som bieffekten är illamående, så skönt!! Nu på kvällen har vi varit iväg och tittat på lägenheten, det blir jätte bra, läntar tills imorgon när alla grejer ska på plats. Därefter åkte vi till Berg och tittaade när Alexanders bror kiteade, kallt som tusan så vi blev inte så långvariga. Är hemma nu igen och Alexander packar det sista och jag sitter här och skriver, hihi =). Ska faktisk göra mig iordning för att gå och sova så jag orkar upp imorgon.

Natti!

Solen är kvar på besök!!

Lika underbart väder idag! Imorse ville jag verkligen inte vakna, hade en sån spännande dröm. En blandning av Robinson och Paradise Hotell tror jag, haha, går inte att beskriva men jag och Alexander höll på att vinna i alla fall =).

Annars mår vi bra här idag, dock är vi fruktansvärt gräs allergiska, snuvar, nyser och hostar, såå trist... Imorgon ska Alexander få nycklar till lägenheten och så ska vi få börja flytta in på fredag!!! Jippi!! Ska bli sååå kul. Här hemma står det flyttkartonger över allt...men det känns så otroligt kul!

Nu ska vi ut och njuta lite av solen och värmen innan jag ska börja jobba kl två..

Soliga kramar!

"soooommar, soooommar, sommaaaaar"

Underbart!! Vaknade tidigt idag, fåglar som kvittrar och solen som lyser upp hela sovrummet sååå underbart. Har bara varit ute och njutit på förmiddagen, varit till Bosses glassbar och ätit glass, mums, kan verkligen rekommendera detta ställe. Ett tips dock, ta bara EN kula, det är väldigt mäktiga. Sen gick jag och Alexander bort till lägenheten och kikade, hade dock glömt bort att det var kod så vi kunde inte gå in och kika. Vi får hålla oss till fredag =).

Nu ska jag rusa till jobbet! Hoppas alla har en underbar dag i solen!!

Hej!

Tom...

Har precis ätit efter att sovit 1,5 timme efter jobbet, gick hem med hemsk migrän... Har varit resurs idag, över planet, alltså på båda avdelningarna. Helt ok, skönt att inte ha nåot patientansvar utan går bara in och gör punktinsatser. Det trista med denna dag har bara varit vissas attityder, jag förstår verklien inte... Det första var att jag hörde hur en van uska och en van ssk "läxade" upp en av de nya sköterskorna, tänkte genast tillbaka hur det var när jag var ny, var ju inte så länge sen... Jag förstår inte varför man måste ha en sån attityd, alltså att läxa upp, försöker man hävda sig själv och visa de nya sin plats? Ja, precis så tror jag dessvärre att det är, det finns en sån mentalitet på den här avdelningen och de flesta finner sig i denna, dock inte jag.. Sen får jag skit för att ett av vårdlagen inte har lyckats planera sin dag och delegerat så att de ska hinna med allt. Jag har full förståelse för att d ehar mycket att göra och jag har frågat flera ggr om jag kan hjälpa dem. Och så ska jag få skit sen när de inte få ihop det, som att det är mitt fel?? Nooot... Jo så här var det. Jag fick i uppdrag att hämta en av deras patienter på IVA 11.00. 10.35 bad de mig ta ett blodprov innan 11.00 då patienten skulle iväg, jag gör detta och går ned med provet till lab, sen måste jag gå och hämta på IVA. Meddelar innan jag åratt jag ej hunnit hänga de två droppen som de bett mig om eftersom jag måste hämta deras patient. Går iväg, allt är fri och fröjd, kommer tillbaka, installerar patienten på rummet, fixar dropp och allt sånt. Dokumenterar sedan in rapporten från IVA. Går och äter. När jag sitter och äter akut larmar det från denna patient från IVA. (Det autlarmar ständigt på vår avd utan att det är något, folk har helt enkelt glömt trycka ur sin närvaro, så det brukar larma två ggr innan någon hinner stänga av falsklarmet). Jag går ut i korridoren för att kolla om det är något och vad jag uppfattar så är det inget akut, ingen som visar på det i korridoren så jag går tillbaka och fortsätter äta. Men självklart så var det akutlarm, och sköterskan som tog det flyger in och meddelar detta med en otrevlig och stressad ton och i stort sett dumförklarar mig för att jag inte har kommit och tittat till patienten, det är ju bara jag som känner till patienten. Ja, vad ska man säga, hon har ju rätt, men man behöver ju inte vara otrevlig. Jag går ut och tittar till patienten som mår betydligt mycket bättre, tagen och trött, men puls och andning är bra. Patienten känner att hon mår bra. Kommer tillbaka till lunchrummet för att avsluta min lunch och blir då konfronterad med "varför blir du så arg?" Hmm, arg, funderade jag, jag blev inte arg, jag blev stressad och orolig för patienten och funderade på hur jag skulle aggera, jag har aldrig tdigare varit ansvarig för en patient som blir akut dålig, jag har bara varit färdig i 5 månader.... Personen som konfronterar mig är en mycket van syrra vill jag tillägga. Jag förklarade just detta för henne att jag är osäker och blir stressad och hon bara säger typ jaja... Jo, just ja, hon kallade det för konstruktiv kritik, att jag inte kan ta det, hmmm, funderade länge efteråt på vad det var som var konstruktivt i hennes beteende. Sen kommer det värsta av allt, hon ger mig skit för att de där två droppen inte är hängda och att patienten har varit utan dropp i två timmar, jag är ledsen men jag kan inte klona mig, funkar inte så.... Då blev jag faktiskt arg, här försöker man finnas för alla som resurs och stöttar upp och så får man skit för det, nix det ta rjag inte. Ska bli så skönt att sluta snart!!!

Dagens lärdom: Ta inte skit och stå på er, även om du är ny är du lika duktig och viktig som alla andra!!!

Underbar dag!

Dagen har varit perfekt. Vi åkte till Ekenäs slott, precis när vi skulle åak upp till slottet såg vi en skylt, "loppis". En loppis mitt i skogen kan man ju inte missa! Oj, vad mycket grejer, allt från skruv till ägg, till möbler, till porslin och ett mysig kafé =). Där gick vi och skrotade ett tag, köpte två fina skålar. Kommer absolut besöka detta mysiga ställe igen. Efter detta åkte vi till ekenäs slott, ser ut som ett riktigt sagoslott på en kulle. Guiden var jätte bra, en lärorik stund. Efter detta besök var vi hungriga och började jakten "hitta matställe", vilket inte var helt enkelt. Vädret hade dessutom blivit mycket sämre och himlen rent av öppnade sig. Vi åkte tillbaka till Linköping, ienom Linköping och ut på andra sidan mot Bergs slussar där solen sken =). Här parkerade vi och gick en sväng längs med Göta kanal medan solen värmde. Sen åt vi på Fröken Jennys Glass bar, de hade mat också =). Jag har faktiskt avnjutit en av mina absolut godaste köttbitar idag, kan varmt rekommendera Fröke Jennys plankstek på oxfilé, så mör att det bara smälte i munnen, mums! Efter denna trevliga överraskning så gick vi längs kanalen och bara myste, en riktigt skön ledig dag helt enkelt.

Nu kollar vi Hannibal Lector och äter popcorn, ska snart gå och sova, upp tidigt imorgon, börjar 6.45.....bläää...nix nu ska jag inte tänka på det...

Hej!


Sommarkänslor

Idag är jag ledig, skönt. Försöker att träna på att leva för stunden, men det är svårt, tankarna sticker gärna iväg till att jag ska börja kvart i sju imorgon. Hmm, lite frustrerande att arbeta kväll sen ledig och sen gå på ett dagpass och jobba heeeela jävla veckan... Ja, ja, leva i nuet var det ! =)

Det är fint väder idag, trodde jag inte när man såg väderprognosen igår. Så vi har planerat att åka till Ekenäs slott, så dit är vi på väg...

Jo, just ja, fick mail från min nya arbetsgivare igår. Han har lyckats lösa mina pass, såå skönt, så det har ordnat sig, det gör ju oftast det även om det känns rätt hopplöst för stunden. Jag börjar faktiskt längta tills jag ska börja det nya jobbet, har många och stora förväntningar på det!

Nu ska jag ut i solen!!

Midsommardagen

Regnig så klart. Jobbade igår, planerade förmiddagen ordentligt så jag skulle hinna med allt och så att kvällen inte skulle ha massor och göra. Men fram för allt för att jag ville gå tidigare eftersom det var midsommarafton och vi skulle åka till Oxelösund till Johan och Alexandra. Men det är väl klart att det aldrig blir som man tänkt sg på det där stället. Visserligen var detta inget som vi kunde gjort något åt och jag vet anledningen till varför jag inte kunde gå tidigare. Men ändå, det slår  aldrig fel.... Ja, ja, jag kom iväg skapligt i alla fall, hämtade upp Alexander i Nyköping och så åkte vi ut. När vi kom ut så spelade de andra kubb. Jag mötes av världens sötaste lilla grabb, min gudson Oliver, som smårsprang mot ig och ropade "Karin", han är sååå söt. Och så kom han fram till mig och kramade mig och tittade på mig med sina stora blå och klappade mig på kinden. Kan man bli mer rörd! =) Jag fick lite sill, de andra hade så klart redan ätit och så umgicks vi och hade trevligt. Grillade senare, mäster grillaren Johan lyckades åter igen, jätte gott. Framåt midnatt åkte vi hemåt till Linkan. Idag har jag sovit läääänge, är jätte trött, har ångest över att gå till jobbet, känner mig ledsen och har svårt att äta. Verkar som man kan jobba en vecka och sen behöver man vara ledig en vecka. Jag längtar tills jag slutar, jag mår nog inte så bra som jag trodde i början av veckan... Det värsta är att jag går och funderar nu på vad jag kommer få höra att jag har gjort fel under gårdagen. Det är så sjukt, man är så van att få negativ kritik istället för positiv och beröm... Hmm, som sagt, nedräkningen har börjat...12 dagar kvar...

Nu ska jag till jobbet!! Jippi............

Regn, regn, och åter regn...

Usch vilket grått och trist väder det är idag, det bara vrääääker ner.... Sitter här och kollar sommarkläder, solresor och drömmer mig bort. Igår fick ag mitt schema från min nya arbetsgivare, jobbar bara dag pass och inga helger, sååå skönt! Typ ett 8-17 jobb, kan det bli bättre? Semester hela augusti, som jag ville.

Idag har jag verkligen inte gjort något, jo förresten, jag har pratat med Skobes. Hmm, detta företag, som sagt kommer aldrig mer lämna in bilen hos dem. Idag var verkstadschefen lika otrevlig som sist och bagatelliserade vårt problem precis som sist. Ja, ja, blir väl lite jobbigt för dem nu när de är botgjorda, fast man tycker ju att man i såna lägen kanske ska backa och erkänna sitt misstag. Vi får se vad han säger när han behagar återkomma fö idag hade han mycket att göra och ville prat med Rejmes här i Link först innan han kunde yttra sig. Väntar med spänning! =)

Alexander har åkt hem till Bettna idag, ska hämta upp honom i Nyköping imorgon efter jag har slutat jobba och sen ska vi ut till Oxelösund och fira midsommar.

Idag har jag även fått avtalet från psykiatriska kliniken, så nu känns det som allt börjar ramla på plats, så skönt!
Nu ska jag göra min avslappningsövning och sedan fixa matlåda och därefter åka till jobbet.

Ha en bra dag!!

Ledig, underbar dag!

Idag har jag varit ledig, sååå skönt. Sovit länge, ätit lång och god frukost. Alexander fixade lunch och så åkte vi ut till Viggeby och solbadade, Anna, Alexanders brors flickvän följde med också. Vi var där ute nästan hela dagen, jätte skönt. På hemvägen åkte vi via Brokind och förbi Bjärka-Säby slott och tog en prommenad vid slottet och sedan åt vi en glass innan vi åkte hemåt. En helt perfekt ledig sommardag. Och nu har vi precis kommit hem från restaurang Afrodite här i Linköping, kan varmt rekommenderas, mycket god mat! Så nu är jag jätte trött och ska faktiskt gå och lägga mig med min bok Snabba cash.

Jo just ja, vi har äntligen fått veta va som är fel på bilen, alltså vad det är som skramlar så dant under hö bak. Jo, hör och häpna, vi bytte bromsklossar och bromsskivor bak förra sommaren, dessa sattes åt fel håll!! Klåpare. De roliga är dessutom, för man kan ju faktiskt göra fel, men jag hade en dispyt med Skobes, som bilfirman heter, ang detta skrammel. Chefen för verkstaden i stort sett dumförklarade mig för att de inte kunde hitta vad det var som lät och menade på att man får räkna med att det låter lite under bilar.... Haha, jo men visst... Ska bli intressant och se vad han säger imorgon när jag ringer och meddelar detta och vill självklart att skobes ska stå för kostnaden som vi lagt ut för ytterligare genomgång av bilen.

Så nu har jag också hunnit med och prata med syrran och beställa en spikmatta, ska bli intressant och se om de är så bra som alla säger.

God natt!

Hemma, som sagt

Helgen har varit toppen. Vi åkte i onsdags, flög från skavsta till Holland, hyrde bil där och körde sedan till Bryssel. Vi lyckades komma mitt i den värsta trafiken så det tog väldigt lång tid innan vi kom ut från flygplatsen... Väl i Bryssel, tog en timme, så var det jätte svårt att hitta. Vi hade en karta som långt i från bra. Vi snurrade runt, runt och åter runt. Tillslut lyckades vi hitta hotellet, checkade in och gick ut och fick en bit mat. Torsdagen ägnade vi åt att strosa runt i Bryssel, tittade på sånt man ska se =) och åt mycket god mat på en urmysig liten gränd. På eftermiddagen åkte vi vidare till Waterloo där mina kusiner bor. Så kul att träffa alla igen, det blir inte ofta tyvärr... Sen på frdagen var det dags för student. Pappa, jag och Alex hann ut till monumentet som symboliserar slaget vid Waterloo och napoleons framfart och förlust. Därefter hem och byta om och sedan vidare och hurra för studenterna när de springer ut. Min kusin har läst vid en skandinavisk skola så traditionerna såg den samma ut som här hemma vid studenten. Belgarna är dock inte så vana vid att man åker runt på släp och dylikt så när deras buss åkte genom staden med skrålande musik och hoppande studenter så hakade polisen på och gav dem eskort! =) Vi trodde nog att de skulle få böter och få sluta åka men ickes, man såg att poliserna smålog lite i bilen =). På kvällen grillades det och massa champange dacks, mums. 

På lördagen var det dags för balen. Vi åkte tillbaka till Bryssel åp eftermiddagen och checkade in på samma hotell igen och bytte om för balen. Den hölls på ett jätte fint hotell i centrala Bryssel, väldigt pampigt. God mat och spex under middagen. Därefter dans och bar, ja, som en bal ska vara helt enkelt. Söndaen begav vi oss åter till Hollande och till flyget som tog oss hem till trygga Sverige. Väl hemma var vi jätte trötta.... Men det har varit en toppen bra helg! Tack pappa!!! Och Claes så klart!

Igår jobbade jag, kändes bra faktiskt. Behövde den här veckan att landa och komma tillbaka. Känner mig mer stabil och mår bättre helt enkelt. Allt rann över och jag kunde inte hålla mig över ytan. Men jag har lärt mig att simma bättre nu, jag har verktyg för att hantera stressen som jag tror fungerar. Plus att jag har tagit beslutet om avslut, jag vet ju trots allt vad som orsakar mitt illamående. 

Jag har jobbat idag också, kväll, har varit resurs, lugn kväll. Antalet patienter ska halveras nu inför sommaren, har redan dragits ner mycket. Tanken är att from tors ska det bara vara två vårdlag, ska bli intressant att se om det kommer hålla...

Nu ska jag sova. Blev en kort sammanfattning av nästan en hel vecka =). Imorgon är jag ledig och Alexander har planerat en hel dag, ser verkligen fram emot det!

Natti!  

Ångest....

Ska jobba imorgon, börjar kvart i sju, har precis kommit hem från Bryssel. Har varit toppen bra, berättar mer imorgon, måste gå och sova. Faaan kan inte sluta tänka på om jag kommer ha vårdlag imorgon eller om jag är resurs, hur många patienter kommer jag ha och jag har vårdlag? Hur mår de, osv, osv, stress, stress och ångest...

Ja, ja, jag har haft en toppen resa i alla fall

Redo

Nu sitter vi hos pappa och ska åka om 12 minuter. Jag har njutit av en skön ansiktsbehandling nu på morgonen så det känns verkligen som jag har semester! Underbart!

Får se om jag får tillgång till dator under resan och kan skriva något.

Ta hand om er alla och njut av livet !  =)

Då var det klart

De godkänner min uppsäning, tur att facket finns!!

Så nu ska jag åka till Bryssel och fira min kusins examen och inte tänka på jobbet, såååå skönt!! Frihetskänslan knackar på dörren! =)

Dagens ord: Vill man så kan man!


Önskan

Tack Fia!
Vi måste tillsammans ändra på våra taskiga arbetsförhållanden och jag har en önskan om att min kommande sida, www.omvardnad.nu, ska vara ett orum där vi kan bli starka ihop. Där vi kan pusha varandra och finns för varandra när vi svajar och undrar om saker och ting verkligen är som det ska. Jag hoppas även på att få höra lite positiva saker om arbetsplatser, man börjar tappa tron på sjukvården, vad är det för yrkesliv man har framför sig. Man hör bara massa negativt om arbetsplatser inom kommun och landsting, eller är det så att det bara är det negativa som hörs??

Det jag vill dela med mig av är också ett tips när det gäller stress. Vårt arbete är ständigt kantat av mer eller mindre stress och det är oerhört viktigt att man har verktyg för att handera den. Jag har fått en skiva med ett 10 veckors program för avslappning, att lära sig leva här och nu. Jag har börjat med spår ett som jag ska köra i sju dagar. Det är en övning som går ut på att under ca 20 minuter känna hela sin kropp, mycket bra övning. En möjlighet till att bara ägna sin tnake och kraft till sig själv.

En annan sak som de sa på företagshälsan är att hjärnan kan inte skilja på tanke och handling. Alltså när jag tänker på jobbet så blir hjärnan lika trött som om jag är där. Jag har aldrig tänkt så utan snarare trott att jag har gjort rätt sm reflekterar och pratar om jobbet med mina nära och kära. Men nu har jag slutat med det, självklart så finns tid för reflektion och bollande men mer begränsat än tidigare. Jag har lärt mig att det är viktigt att stanna upp och fundera på vad som händer och vad fråga migvad jag själv kan göra för att jag själv ska må bra.

Ta hand om er alla!

Och, GRATTIS SYRRAN PÅ FÖDELSEDAGEN!!!!

Tvist?

Så då var jag tillbaka. Usch, inget roligt möte, förbaskat jobbigt. Vi pratade en del om min hälsa och mitt välmående och om företagsälsovård, så det är ju positivt att de tar min mående på allvar. Det som förvånar mig är att de tycker att det är en bättre lösning att vara sjukskriven. Jag anser att det är bättre att komma ifrån det som gör en sjuk, eller har jag fel? Jag vill inte vara sjukskriven.... Men som det verkar nu så blir det ev en tvist om min uppsägning, får besked imorgon..

Måste vila...

Då var det dags

Idag är mötet med chefen, kl 14.00, börjar redan må illa, vill inte. Ja, ja, bara att göra det. Är oerhört tacksam att facket följer med mig, kanske jag slipper höra de dumma kommentarerna. Åke från facket ringde i morse och ville höra sig lite för hur läget är, han var stressad och bad till och med om ursäkt för att det blev ett så kort samtal. Medan jag är så glad för att de lyckades klämma in mitt möte. Ja, ja, nu ska jag gå en prommenad längs med ån som företagshälsan tryckte mycket för att jag ska göra, bra avslappning. Återkommer senare om mötet.

Adjö.

Botten...

Dyn smakar illa.

I lördags så brast det totalt på jobbet, fick en rejäl ångestattack, mycket obehagligt. Trodde inte stress kunde kännas så mycket fysisk, men det vet jag nu. Har varit hos företagshälsan idag och fått lite verktyg för att hantera stressen. Skönt också att få höra att allt man känner är "normalt", att det är på rund av stress och att det är många med mig som känner så här. Man känner sig lätt ensam och skäms för att man mår som man gör. Det är mer ok att ha feber, då är man sjuk... Igår ringde en av mina kollegor som också är fackrepresentant och hörde efter hur det var med mig. Kändes mycket bra att få det samtalet, en bekräftelse liksom. Tråkigt att ens chef inte gör det samma...

Som jag trodde så verkar det som att det här med min uppsägning strular, chefen vill prata med mig om det imorgon. Jag har pratat med facket idag om detta och de ställer upp och följer med mig, känns tryggt. Vårdförbundet är ett riktigt bra fack!! De ställer upp när de verkligen behövs, svarar på frågor, bollar och hjälper en med kort varsel, tack!!

Nu ska ja glo på en film tillsammans med min älskling.  


Sveriges nationaldag!

"Sveriges officiella nationaldag (sedan 1983) är 6 juni, årsdagen för Gustav Vasas val till Sveriges konung 1523 och för antagandet av 1809 års författning (1974 års regeringsform antogs också 6 juni). Dessförinnan var 6 juni inofficiell nationaldag i egenskap av Svenska flaggans dag (instiftad 1916). Från och med 2005 är 6 juni helgdag i Sverige." (Ne.se)

Det blir inte mycket till firande för mig, ska jobba, tjänar visserligen lite mer pengar eftersom det är röd dag! Men jag tänker lite extra på vårt kära land idag.

/ Stolt svensk

Regnig morgon, men det gör inget!

Jag är lycklig idag. Jag är lätt, jag svävar nästan fram, det så skönt. Så regnet gör inte det minsta! Igår var Alexanders bror på besök, vi åt min älsklings goda kycklingwraps och slöa framför TV, så skönt. Jag blev helt slut igår efter att jag sa upp mig. Hmmm, glömde nog kanske skriva det, men så är det i alla fall. Igår tog jag beslutet och verkställde det. Jag har sagt upp mig! Jag har skrivit på avtalet för mitt nya jobb! Och det känns sååå bra! =)

Idag vaknade jag tidigt, rätt pigg faktiskt, var verkligen evigheter sen jag gjorde det, kan inte ens komma ihåg när. Åt frukost och gick för att möta Emma, en arbetskamrat, vid ån. Vi tog en lång och skön morgon prommenad i det duggande regnet, jätte skönt. Skönt att få ventilera, refletera och få ens tanakar bekräftade, tack Emma! =)

Nu ska vi åka hem till lilla Nypan, ser jag oxå fram emot. Ska äta lunch med Sandra, evigheter sen vi sågs sist, ska bli jätte kul! O så ska jag leka och mysa med Nero, skrutten, och träffa syrran, hämta grejer inför resan till Bryssel nästa vecka och så hem till svärföräldrarna. En skön fredag helt enkelt. Hmm, bäst att ge sig iväg om vi ska hinna med allt det här =).

Ha en skön fredag!! 

Vi måste säga ifrån!!

Jag har precis pratat med facket, ringde för att jag hade lite frågor kring anställning när det gäller privata företag. Sen halkade vi in på avdelningen jag är på idag och fick frågan om varför jag vill sluta och så. Berättade i korta drag hur vi har det och fick reaktion direkt på att vi inte kan ha det så här och att det är bra att jag säger ifrån, fler borde göra det. Inte förrän då slog det mig att man faktiskt har rättigheter vad det gäller arbetsmiljö. Klart jag har tänkt på det men aldrig stannat upp och lagt någon energi på det. Vi måste börja säga ifrån, vi har urusla arbetstider med kort vila mellan passen, vi äventyrar våra legitimationer ofta, vi jobbar över, innestående flex under 15 h är ovanligt. Flex som vi sällan får ta ut för att det är ont om personal. Ska bli intressant och se om jag får ut det innan jag slutar.... Vi blir inbeordrade och får inte ens vara lediga de få dagar vi har ledigt, vi är sällan lediga två dagar i rad. Vi jobbar natt och får ca 150kr/natt ef skatt, mm mm...

Dagens "förmaning": Stå på Er! Stå uppför era rättgiheter, höj rösten så att vi hörs!! Vi har en treårig, specialist syrrorna fyraårig, utbildning och den är värd mer än det vi får idag!

/ Stolt sjuksköterska som tänker förändra 

Avgörande helt enkelt

Gårdagen var droppen, skönt faktiskt.
Jag hade en läkartid som jag meddelat för en vecka sedan och att jag skulle bli sen. Jag hade önskat att få ha samma vårdlag som jag hade tidigare i veckan alternativt få vara resurs. Men ickes anicke. Läkaren var försenad så jag fick vänta 30 min och kom därför inte till jobbet förrän kl 16.00. Rinde innan och meddelade att jag skull bli ytterligare 30 min sen, fick då veta att jag blivit satt på ett nytt vårdlag, fullt med patienter. Dessutom patienter som tillhör den akuta sidan men lagts på den elektiva pga platsbrist. (Dessa patienter är ofta dåliga). Ååååångest.... Kom till jobbet och det var verkligen kaus, tyckte verkligen synd om dagsköterskan som ingen hade löst av eller hjälpt. Naiv som jag är trodde jag faktiskt att min läkartid inte skulle påverka min kollega, men, men, ack så fel jag hade. Alla stresssymtom bara skälvde över mig och jag ville bara gå hem. Men det är ju bara att ta tag i det. Och i det stora hela så gick kvällen bra, åt i och för sig väldigt sent och jobbat över 1h, men det ju vår verklighet.... Och det värsta är ändå att det är inte det minsta patientsäkert och att jag går in med min legitimation som insatts i detta. Skrämmande....

När jag tänker efter så mår jag himla bra idag faktiskt, går dagen hjälpte mig att ta det beslut som jag har brottats med ett tag. Sluta, eller inte...och idag känns det så självklart i hela kroppen att jag fått nog, jag säger upp mig och tar det här andra jobbet på bemanningsföretaget. Man ska verkligen lita på sin magkänsla, visst är det osäkert att jobba på bemanningen, man vet inte om man har uppdrag. Men, men, det är risk man får ta helt enkelt, hellre det än att ständigt må dåligt och ha en klump i magen...

Jag är lycklig!!! =) Och ledig, så nu ska jag njuta av dagen!

Blir aldrig som man tänkt sig

Kom till jobbet idag med en känsla av att det skulle bli ett bra arbetspas. Mina patienter mådde bra när jag lämnade dem, sovit bra. Började min morgonrunda och vips så förvandlades allt till kaus. En patient står i korridoren och kräks en har problem med ett sår som läcker massa pus en tredje mår illa, rapar och har sura uppstötningar... Bara till att prioritera och mitt i allt kommer doktorn när jag sätter sond och vill ronda, hmmm, hur var det med den där kloningskursen, får man gå den??? Ja, ja, vi redde ut dagen, min uska och jag, mycket gott samarbete så det kändes bra!

Efter jobbet har jag fått massage, jätte skönt, somnade... Därefter, heeeelt slut, hem, laga mat och däckade i soffan. Och nu sitter jag här med mina tankar om sommaren och tiden fram till arbetet på psyk börjar. Jag har nu fått ett avtal med det jag önskat från bemaningsfirman. Problemet är att de kan bara garantera jobb fram till aug, jag tror säkert att jag kan börja tidigare på psyk om det är så, men ändå, det är ju inte säkert. Och egentligen vad kan hända, usch man måste ju våga för att kunna vinna. Man måste inte alltid vara så himla duktig.... Ja, ja, får fundera vidare, men inte så länge till, har ju en månads uppsägningstid och vi är redan i juni....

Sov gott! 

Igen =)

En härlig dag igen, ska dock jobba =(. Imorse var vi iväg till Lundbergs (vår nya hyresvärd) och lämnade tillbaka alla tapetprover och fyllde i allt som vi valt, kommer bli super fint! Kanske inte riktigt vad vi hade valt om det inte fanns bestämmelser kring golv, målning och tapeter, men det blir bra ändå. Ljusa färger så klart, that´s us! Därefter åkte Alexander till skolan, stackarn, tentapluggar fortfarande. Jag åkte hem och satte mig i trädgården. Lite väl varmt kan jag säga, men, men, inte klaga nu när värmen är här! Det är aldrig lagom =)

Nu ska jag till jobbet, åååångest.

Bye!

RSS 2.0