Nya möjligheter!

Gott nytt år!!!

Återkommer med mer info om min perfekta nyår!


Förhandling klar

Japp, bara till att börja jobba varannan helg...hade i och för sig inte förväntat mig något annat men hoppet fanns trots allt. Men så här är det i alla fall, nya schemat börjar 4e januari som sagt. På det schemat ska jag även börja jobba natt så det kommer bli tufft med omställningen...
Ska bli intressant att se om Landstinget verkligen tjänar på det här i det långa loppet, den som lever får se...
God natt!

Jobb igen

Usch vad jag är trött, har varit jobbigt att flänga runt nu i jul, men det har varit värt det. Saknar min familj massor, saknar det spontana träffarna, att kunna gå över för en fika eller middag eller bara för att säga hej. Men, men, nu bor vi här och det måste vi göra minst 1,5 år till eftersom Alexander pluggar.
Idag är det förhandling om varannan helg i samverkansgruppen, ska bli intressant att se hur det går. Tror dock inte att vi kan påverka ledningens beslut om varannan helg, bara att ställa in sig på det. En arbetskamrat sa dock i går att det måste gå två veckor från att förhandling ägt rum till att det nya schemat börjar gälla. Detta ska bli intressant då vi redan har fått schemat och det ska börja gälla 4e jan. Ja, ja, ska vi ändå göra detta så är det väl lika bra att det sätter igång, men det ska ändå lyftas fram tycker jag.
Nu måste jag packa ihop mig och gå till jobbet. På med långkallingar och mössa, är riktigt kallt här idag. Vill bara påminna om att snart startar sidan lite smått, så håll ögonen öppna!! www.omvardnad.nu
Ha en bra dag!

Regn, regn och åter regn...

Vill börja med att önska en riktigt God Jul!!

I onsdags straxt efter lunch åkte vi ned till Skåne, helt ok väglag och inte alltför mycket trafik. Julafton var som den ska vara, snö, mys, familjen (en del av den) och massa god mat. Och så massa fina julklappar, man blir aldrig för gammal för klapparna =)

Idag, Juldagen, regnar och blåser det, all snö är borta, jätte tråkigt. När jag vaknade i morse hade jag ingen lust alls att gå upp... Men, men, något ska vi väl hitte på idag i alla fall, brukar ju alltid vara någon film så här på juldagen.

Hoppas ni alla har en trevlig jul!!

Äntligen!

Helgen har varit kanon, umgåtts med mamma och Sven Erik och så har vi fått datorn! Jihaaa! Så nu håller vi på här hemma och försöker förstå oss på alla program. Det går framåt, så snart kommer ni kunna besöka min hemsida, www.omvardnad.nu Ska bli jätte kul!

Gårdagen ägnade jag åt att inhandla de sista julklapparna, har bara en kvar nu men vet vad det är och vart jag ska köpa det, så det känns bra. Idag ska jag laga lite julmat som vi ska ha med oss på onsdag ner till Skåne. Så det ska jag ta tag i nu innan jag börjar jobba halv två. Dagarna nu innan jul är fullproppade.

Läste om Bengt 93 på aftonbladet.se och blev så arg, återigen behandlas våra gamla som skit. Tänk på att det är de som har byggt upp det samhället som vi lever i idag. En dag kommer vi också att bli gamla, glöm inte det!
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6320140.ab

Hoppas alla har en bra dag i snön och julstöket =)

Griniga tanter i tvättstugan

Dessa tanter går aldrig att få nöjda. Vi har, som alla andra, problem med städningen i tvättstugan. Ibland får man till och med börja med att städa och sen tvätta, tror väldigt många känner igen detta. Men jag städar i alla fall. Och så idag när jag är urstressad och ska försöka få ihop dagen, så städar jag innan jag är riktigt klar med tvätten. Detta resulterar självklart i att jag glömmer ta bort luddet i torktumlaren, som jag innan tagit bort men var tvungen att köra lite som inte hann torka i torkrummet. Kommer på detta när jag är på väg ner på stan och kände på mig att jag skulle få en utskällning av tanten. Och så blev det. Jag bad om ursäkt och försökte förklara mig men det spelade ingen roll utan hon öste på och jag fick ta all skit som de andra som inte städar borde få ta. Jag bet mig många gånger i tungan för att inte säga något dumt, till sist gick jag och sa bara att jag städar, för det gör jag, men jag är inte mer än människa och kan glömma.

Nu ska jag fortsätta med stöket för dagen, dammsuga, gå och handla mat och laga detta. Sen kommer mamma och Sven-Erik, då ska vi fika. Efter det ska jag hem en sväng till en arbetskamrat och sen hem igen och umgås med mamma och Sven-Erik. Välplanerad helg.

Mötet i torsdags gick bra, ingen förhandling. Måste ge en stor eloge till Vårdförbundet som kom och stöttade mig, kändes mycket bra! Vi bestämde att facken ska finna en gemensam ståndpunkt, skriva ned detta och ta upp det vid förhandlingen som kommer äga rum 28/12.

Annars har veckan varit tung, mycket att göra på jobbet, så helgen är mer än välkomnad.

Hoppas alla har det bra i kylan och snön! =)

Min älsklings födelsedag =)

Idag hurrar jag för min älskling! Hurra, hurra, hurra, hurraaaa!

Igår var jag hemma i Nypan som sagt, har klippt av mig håret, är jätte nöjd, skönt att bli av med de slitna lockarna. Och så kom vintern i går, riktigt mysigt, det blir så mycket ljusare så fort snön kommer. Innan jag åkte hem till Linköping lekte jag med Nero i snön, härligt!

Hemfärden var hemsk, snöade massor och oplogat. Sen alla dessa idioter som tror de är odödliga och kör på i 120km/h. Galningar kallar jag dessa. Sen har vi dessa stora lastbilar som också brassar om i 100km/h. Ärligt talat så anser jag att dessa får skylla sig själva om de kör av eller får sladd. Har funderat många gånger om det är dessa som råkar ut för olyckorna... Nåväl efter 1,5 h var jag hemma i alla fall. Svidade om och gick ner på stan med Alexander för att äta på den grekiska restaurangen Afrodite. Kan varmt rekommendera denna restaurang, jätte god mat, så där njöt vi och firade min älsklings födelsedag i förväg, jobbar idag, tyvärr...

Och så till lite allvar. Igår lämnades protestlistorna till Landstinget. 2792 underskrifter, och kommentaren vi får är att det inte spelar någon roll utan varannan helg kommer ändå genomföras. Kör över oss, gör det, är så trött på hur man behandlar sin personal. Och så skyller man på att om man inte gör detta så måste man varsla och då är det de unga som får gå, och det är ju inte bra. För vem? Jo, för Landstinget så klart, de tänker bara på sig själva. Tyvärr verkar de ha glömt att den yngre generationen är lite mer vana att flytta på sig och ser det inte som så stor hinder. Vi kommer inte acceptera vad som helt utan då drar vi, tror att många kommer att göra det också. Antingen börjar man läsa vidareutblidning eller så byter man arbetsgivare. För det ska Landstinget veta att länderna runt Sverige och även andra arbetsgivare med mer humanare arbetsvillkor, skriker efter arbetskraft.

Idag är träffen med Vårdförbundet, ska bli intressant och se hur det blir, hoppas på att jag ska få bra tips inför imorgon torsdag.

Artikeln i Corren: http://corren.se/ostergotland/linkoping/?articleId=5061373&date=&menuids=


Mysig frukost med syrran

Vilken härlig morgon. Vaknar av att syrran stökar i köket och det luktar underbart kaffe. Det är konstigt att alla andras kaffe smakar så annorlunda och är så mycket godare än ens eget. Vi åt frukost tillsammans, småpratade och njöt av tända ljus i decembermörkret. Idag är det lite ljusare dock, har kommit en del snö här i Nypan, hoppas det får ligga kvar till jul. Nu ska jag passa på att leka och gosa med Nero.

Hoppas alla har en bra dag!!

Dagar som denna, älskar jag mitt jobb

Helgen har varit jätte tuff, många patienter, som jag nämnt tidigare. Imorse när klockan ringde kändes det som jag inte sovit en blund. Har hela natten bearbetat helgen, vaknat flera gånger, hemskt. Men jag tog mig till jobbet och slet på, måndagar är alltid stressiga. Speciellt nu när vi har så många patienter och vi verkligen behöver skriva ut, men tyvärr resulterade dagens jobb i noll utskrivningar... =/

Men min dag fick ett mycket bra slut. Det är så underbart att se alla patienter som kommer in och är djupt deprimerade och som vi lyckas bota. Det är så underbart när vi blir kallade änglar och när man känner att man verkligen har hjälpt en medmänniska. Det är sådana dagar som denna som gör att man orkar när det är tungt på jobbet.

Är hemma i Nypan nu, hos syrran, ska till frissan imorgon. Skönt att ha en ledig dag. Sen på onsdag är det dags för träff med Vårdförbundet, allt är spikat och klart, hoppas många dyker upp.

Nu ska jag lägga mig, är sååå trött. God natt!

Helgjobb

Tänkte beklaga mig lite kring att arbeta helg då det är en sådan helg för mig. Men min dag har varit helt ok faktiskt, väldigt många inneliggande patienter, 4 överbeläggning, men ändå en trevlig dag. Allt har rullat på som det ska och vi har varit ett trevlig gäng som jobbat ihop, detta gör väldigt mycket. Vi har haft en jour som har fungerat, de har kommit och rondat och åtgärdat de som behövts. Så, som sagt, dagen har varit bra och jag tänker inte beklaga mig.

Eftermiddagen och kvällen har dessutom varit ännu bättre. När jag kom hem körde jag en avslappningsövning till en skiva som Alexander köpt, väldigt effektiv, man mår mycket bättre efteråt. Sen har vi tittat på film, "the uninvited", helt ok tycker jag. En skräckis av samma producenter som gjort bland annat "the ring". Och så har det ju snöat lite här ikväll, ett tunt, tunt lager vit snö ligger på backen =). Sen får man inte glömma den goda glöggen, lussekatterna och pepparkakorna med ädelost som gör december månad till lyx så ofta man bara orkar. Min dag har varit en bra dag helt enkelt!

Kan inte helt låta bli att nämna det här med SKLs utspel kring vårt avtal. Vet inte riktigt vad man ska tro, men kan hålla med Andreas i hans kommentar på hans blogg (http://xtracareblogg.se/), att SKL driver med oss och att de förmodligen kommer utnyttja detta i kommande förhandlingar.

Men jag känner en solidaritet gentemot Vårdföbundet som gör att jag måste tro på dem. Tillsammans är vi starka men det kommer dröja länge innan vi når vårt mål. Det jag tycker man ska tänka på ändå, är att våra löner har höjts de sista åren. Den är alldeles för låg fortfarande men jag vill ändå tro på att förståelsen för vårt arbete och ansvar ska tas på allvar snart. Ja, jag är naiv, jag vet =)

På tisdag ska vi lämna protestlistorna mot varannan helg och på onsdag ska vi ha träff med Vårdförbundet. På torsdag har vi samverkansmöte. Vårdförbundet ska vara med mig på mötet och stötta mig, tackar jag för! Återkommer med mer info i veckan, är trött nu.

Natt!

Tydligare kläder?

Just nu pågår en intressant diskussion på Dagens Medicin http://www.dagensmedicin.se/nyheter/2009/12/08/lakare-kan-fa-rockar-med-t/index.xml. Artikeln handlar bland annat om läkares förslag till kläder som utmärker att de är läkare. Som alla vet ska rockarna försvinna, på vissa ställen är redan detta klart och vissa finns de fortfarande kvar. Anledningen till att rockarna inte ska användas är av hygieniska skäl. Vissa av kommentarerna till denna artikel är i vissa fall riktigt löjliga men även skrämmande. Det är inte konstigt att vi inte kan samarbeta när det i många fall uttrycks starka åsikter om varandras professioner. Läkare som uttrycker att sköterskor är hjälpredor som ska hålla koll på journaler och springa deras ärenden. Och sköterskor som anser att läkare tycker sig vara förmer än andra. Varför är det så här? Är det likadant i andra organisationer, ekonomer och HR folk, produktion och designfolk osv?

Många av dessa kommentarer får mig också att tänka på sköterskans lön som är under all kritik. Men det är ju klart att om vissa tror att vi gör saker som inte kräver någon tankekraft och kunskap bakom, att våra löner inte är högre. Vi läser tre år, precis som en ekonom, men går in på ca 4000 kr mindre i lön. Vi är riktigt underbetalda om man jämför med liknande akademiska utbildningar. Om nu vissa läkare anser att vi inte kan något vore det intressant att se vad som händer om den läkaren får jobba ensam på en avdelning. Han/hon skulle stå där som ett fån, skulle inte veta något. Det handlar om samarbete där allas observationer och kunskaper är lika viktiga för att kunna ge den bästa vården för patienten.

Sen kan jag tycka att kläderna överlag behöver fräschas upp!!


Migrändvala

Igår lyckades jag faktiskt få tag på lite folk som har koll på läget med förhandlingar enligt § 11 och information enligt § 19. För att det formellt ska vara riktigt ska detta göras och protokollföras, så nu vet jag det. Så enligt mina slutsatser så är det inte formellt klart på mitt centrum som vi tillhör. Jag har idag också varit på förtroendevaldträff och fått ännu mer kött på benen. Det börjar kännas bra, som att jag har bättre koll på läget och vet hur jag ska agera, och även vad jag ska säga nästa vecka då vi har samverkansmöte. Måste bara få säga att det har varit lyx idag, förmiddagsfika, bjuden på lunch och sen eftermiddagsfika, gratis frukt hela dagen. Detta är inget som man är van vid som landstingsanställd syrra vill jag lova.

Dagen har innehållit genomgång av lön 2010, besparingar, kollektivavtal, samverkansmöten, skyddsombud, flexavtal och många intressanta diskussioner. Det har varit skönt att träffa likasinnade som har en önskan om att kunna förändra och vilja föra våra medlemmars talan och även informera nya om vilka rättigheter man har. Tyvärr tyckte min migrän att den skulle göra besök framåt eftermiddagen, så den sista timmen är lite dimmig. Men dagen i sig, kan jag säga nu när jag vaknat upp ur min migrändvala, har varit riktigt bra! Tack Vårdförbundet!

Jag har dessutom fått bra argument för ickemedlemmar, så nu ska jag på dem =)

Kanske ska starta en röstning. Hur många är för att byta ut landstingen? Börja om helt från början, avskeda alla och anställa på nytt. För precis som Andreas säger ser det nog likadant ut överallt... Sen finns ju alternativet att arbeta privat eller för bemanningsföretagen, men jag måste säga att jag är beroende av trygghet. Jag arbetade för ett bemanningsföretag i somras, allt fungerade bra, toppenbra arbetsplats och trevligt att få lönekuvertet. Men sen när somaren led mot sitt slut och arbetsgivaren lovade fler timmar så blev det ändå inte så. Det var tyst från arbetsgivaren och jag hade ingen inkomst och ingen planering för kommande månad, fanns inga uppdrag. Detta tycker jag är skrämmande. Men å andra sidan vill jag inte ha det som jag har det idag, ja, ja, splittrad... 

I förrgår undersökte jag intresset hos medlemmarna för en träff med Vårdförbundet så de kan komma och informera om vad vi ska göra och hur vi ska tänka och agera i och med varannan helg beslutet. Ska bli intressant att se på fredag om det är många som nappat, i så fall blir det möte på måndag efm, hoppas jag.

Nu ska jag göra julgrupper! Man får ju inte glömma bort sitt kära hem =) 

Sjunkit in...

Vi ska jobba varannan helg... viii skaa joobba varannaaan helg, ja det ska vi tydligen. Det har sjunkit in nu.

Jag har försökt få veta vad vårdförbundet gör i det hela men det är som en stor öken. Vem ska jag prata med, vem gör något, och vad görs. Vem vet något, det ju bra om JAG vet något, jag som ska veta och kunna stötta mina medlemmar på avdelningen. Men jag vet inget, jag förstår inte hur kliniken kan köra över hela sin personalstyrka. För det vet jag faktiskt, att INGEN av personalen vill detta. Så, vad ska man göra??? Man känner sig totalt överkörd och kan inte påverka ett skvatt. Det som är märkligt är att vi har genom kommunal och vårdförbundet startat en protestlista som ska vara inne 15e dec. Men om beslutet redan är taget, vad tjänar då vår protestlista till? Ärligt talat så har jag aldrig känt mig så här liten och helt utan möjlighet till att påverka. Frågan jag ställer mig varje dag är: "Vill jag ha det så här, vill jag arbeta för en arbetsgivare som skiter i sina anställda??" "Är det så här det är att vara vuxen?" Om det är så, så vill jag ha det gröna pillret som Pippi långstrump pratar om. Jag vill inte vara vuxen i en sån här värld.

Det är inte lätt...

Det är inte lätt att flytta till en ny stad. Nej det är det inte... O inga katter bakade...

Fy vad grått

Riktigt tråkig lördag, så grått och trist, tänk om det fortsatte vara lika kallt som tidigare i veckan, då hade vi haft massa snö nu! Min plan var att gå en sväng i skogen och plocka lingonris, granris, mossa och annat fint som finns i skogen. Nu har jag ingen lust alls när det är så grått. Ska väl ta tag i mig och gå ut, får rota fram regnkläderna först. Sen i eftermiddag ska jag baka lussekatter =).

Slog precis på tvn och de visar damhandboll. Så nu sitter jag här och är lite sugen på att börja igen, undra om de har något korpenlag i Linköping, ngn som vet?


Så glad

Jag har toppenbra arbetskamrater, jag är så glad. Idag har det varit en mycket stressig och jobbig dag. Jag har varit ensam sköterska på grund av sjukdom och det känns. Många beslut som ska tas, många kontakter som ska tas, mycket planering så patienterna kommer hem på permission så vi har lediga platser inför helgen. Och så ska de ju ha mediciner så klart. Vår spegling idag, som vi har varje dag, var väldigt givande och nu kan jag tack vare mina kollegor ha en bra helg. Stöttningen de har gett mig idag är jag imponerad av, vänliga människor med empati, tack killar!!

När man har haft en sån här dag med gott samarbete och gott arbetsklimat är det lättare att ta beskedet att vi ska börja jobba varannan helg, det är klart nu, börjar 4e januari.

Kvällen ska jag och Alexander ägna åt god mat, funderar på att köpa sushi och sen ska vi gå och se "Luftslottet som sprängdes", fredagsmys =)

Hej, hej!

Julmys =)

Nu har vi julpyntat hemma, så mysigt! Jag älskar den röda färgen och allt ljus som kommer med första advent, stämningen gör en lycklig. Det är inte riktigt färdigpyntat, det saknas lite röda/vita blommor och grönt men det ska jag ta tag i på lördag. Då ska jag köpa massa olika roliga plantor och plocka ris och göra fina julgrupper. Nu blev jag påmind om ett år när jag gjorde julgrupper, det är nog 8 år sen kanske, då använde jag gula ärtor i basen för jag tyckte att det var fint. Det jag inte tänkte på var ju att de börjar blomma så småningom, haha, jag gav en av dessa grupper till mormor och gud vad vi skrattade åt groddarna som växte upp ur julgruppen. Synd att jag inte tog något kort på dem, hade varit kul att ha.

I helgen ska jag även köpa de sista julklapparna. Det är så dumt att man väntar till bara några veckor innan jul med att köpa klapparna. Vet att jag har tänkt flera gånger under året "det där är en bra klapp, den ska jag köpa sen till jul". Problemet är att nu har jag glömt vad jag tänkte att jag skulle köpa... =/ Men, men, något ska jag nog hitta, vill ju att det ska vara något speciellt, med en tanke bakom, inte bara något som är köpt för att det ska köpas...

Nu ska jag gå ut och få lite ljus på mig innan jag ska till jobbet. Ha en bra dag!! 

Längtar hem!

Det var så skönt att vara hemma igår, träffade först syrran och Nero och gick en promenad. Efter det gick jag en sväng på stan och handlade julklappar och julpynt. Jag saknar Nyköping, det är en mysig stad och där har jag mina nära och kära. För mig har det blivit väldigt tydligt att stället i sig som man bor på, inte spelar så stor roll. Spelar ingen roll om det finns stort utbud av restauranger, kultur och affärer, spelar ingen roll om det är en stor stad. Det som spelar roll är ens familj och vänner, jag längtar jätte mycket efter dem. Egentligen inte för att man ska umgås varje dag, för det hinner man inte. Men vetskapen om att jag kan gå till dem när jag vill, att kunna bestämma samma eftermiddag att man ska äta tillsammans eller bara ta en promenad tillsammans, detta är värt mycket. Jag längtar hem! Saknar er alla!!

Jag åkte framför allt till Nyköping igår för att jag trodde att det var styrelsemöte, men det var bara extrastämma som var över på fem minuter...där fick jag. Vi har varit borta de senaste mötena och jag har haft lite ångest över att vi inte tar vårt ansvar, men, men, tiden räcker inte riktigt till. Men nu har jag varit där och det var trevligt.

Hämtade hem vårt julpynt igår så nu ska jag ta mig an det och pynta! Sen ska jag till jobbet...


RSS 2.0