Förändra är inte lätt

Nu har ytterligare en kväll gått på jobbet. Har haft lagom att göra tills sista timmarna som brukar kunna köra ihop sig. Ibland undrar man hur de som placerar ut patienterna tänker, fick upp tre nyopererade patienter mellan 18-21, klart att man inte hinner färdigt till kvart i tio då... Hade varit bättre om inte alla patienterna tillhörde min färg, ja, ja, tyck kan man göra... En annan sak som jag verkligen tycker att min avdelning borde ta till sig är att införa PAS och PAU (personligt ansvarig ssk, uska) för de patienter som är långliggare. Har haft hand om en sådan patient idag som har ett jätte komplicerat vårdförlopp så det finns inte tid att sätta sig in i det om man inte känner patienten sedan tidigare. Känns inget bra alls... Man gör sitt bästa för stunden...

Ja, ja, hoppas att PAS och PAU införs!

Nu måste jag sova, är jätte trött..
Natti!

Några tankar

Nu måste ni hjälpa mig med förslag till sidan. För det första måste sidan ha ett namn, det är nog det svåraste. Måste vara något som är lätt att komma ihåg och kort. Mycket är ju redan upptaget så det tåls att fundera på, kom gärna med förslag!

Teman som jag tänkt är:
Omvårdnad
Vårdvetenskap
Etiska dilemman
Ledarskap
Medicinteknik

Kom gärna med förslag om något saknas.

Nu ska jag ut och njuta av solen innan jag ska till det hemska jobbet, hmm, nej just det så får maninte säga. Positiva tankar föder positivitet, så snart ska jag till det roooooliga jobbet =). Hmm, fungerar inte riktigt, har redan ångest...

Bye

Beslut är taget

Vet inte om jag skrivit tidigare att jag blivit erbjuden jobbet på psyk som jag sökte för ett tag sedan. Och nu har jag bestämt mig, jag kommer tacka ja. Känns skönt att  veta att jag inte ska vara kvar på den här avdelningen som jag är på nu. I förrgår var droppen, mitt huvud höll på att sprängas av huvudvärk och ångest. Även gårdagen förföljde mig med denna värk och ångest. Hemskt att må så dåligt. Och på grund av ett jobb, sjuk ju... Men nu har jag bestämt mig, jag ska inte vara kvar där och jag ska inte lägga ner all min energi på detta jobb. Jag är mer värd än det, jag är viktigare, mina nära och kära är viktigare så nu får det vara nog. Jag kommer göra mina arbetsuppgifter så bra som jag kan och sen får det vara, inget grubblande hemma, inget analyserande osv... Slut!

Jag mår riktigt bra efter att ha rett ut detta! Tack syrran!!

Vad det gäller min framtida hemsida går det framåt, har ev en kille som kan hjälpa mig att göra själva sidan, super kul!!

Nu ska jag sova.

En idé som växer

Presentationen gick bra, ett lite gäng som fick ta del av mina tankar och ideér. Tyvärr bara en styck sjuksköterskestudent, men, men... Kom på en ny idé då faktiskt, kanske vore en idé att ha ett tema som riktar in sig på sammarbete med andra yrkesgrupper. Det är ju trots allt väldigt centralt, jobbar mycket i team och behöver förstå oss på varandra.

Det verkar som intresse finns för detta forum, så nu ska jag försöka få fatt i någon som kan bygga en hemsida. Hade tänkt göra det själv men det går ingen kurs förrän nästa termin så jag måste nog ha lite hjälp. Någon?? =)

Nåväl, nu ska jag vila lite, har varit en jobbig dag, haft en pat som varit mycket dålig, det tar på krafterna. Ska hinna och orka med att träna idag också.

Vink!


Kom att tänka på

För er som vill läsa lite mer av mina idéer. Jag har ju faktiskt vunnit ett pris, se länk.

http://www.dagensmedicin.se/nyheter/2008/11/26/sjukskoterskestudent-far-p/index.xml

Lite måste man få "skryta" om =)

Inte bara att trycka på en knapp

Funderar så det knakar här hemma om forumet. Har mycket tankar om hur jag vill att det ska vara, hoppas bara att det finns ett intresse för detta. Idag har jag kollat upp lite kurser om webbdesign, jag kan ju inget om att lägga upp hemsidor och jag är väldigt kräsen så jag vill inte att den ska se ut hur som helst. Har surfat runt lite på andra sidor och hittat bland annat ambulansforum.se och underlakare.se, dessa sidor tycker jag är bra upplagda. Kanske är underlakare.se lite vassare, lättare att navigera runt på, vilket jag tycker är jätte viktigt. En hemsida ska vara uppbyggd så att det är lätt att hitta det man söker, det ska vara lätt att vara aktiv och man ska känna att man "litar" på sidan.

Imorgon ska jag som sagt presentera idén på ett lunchseminarium på clinicum (kliniskt träningscenter) här i Linköping. Ska bli spännande, är lite nervös, men det hör ju till =).

Nya tankar om bloggen

Om ni undrar varför jag skriver så lite så håller jag på och funderar på hur jag ska utveckla bloggen. Jag har en tanke om att jag vill skapa ett forum för sköterskestudenter och sköterskor där man kan mötas och utbyta tankar och erfarenheter, kunskaper och information mm. Måste bara kolla av intresset först. Kom gärna med synpunkter!!

Höres!!

Såå lungt...

Sitter faktiskt på jobbet och har tid att skriva lite, kors i taket =). Är sååå lungt här så det nästan är tråkigt, läkemedelsrummet är sååå fint, märks att jag inte har haft något att göra idag =).

Långfredagen var inte så lång som det kanske har verkat som med tanke på bristen på inlägg... Har helt enkelt inte tnkt på det, har ju varit så fint väder.

Men nu ska jag rapportera till natten. Höres!

Lång fredag, eller Långfredag

Kan man ju fundera på, lång eller lååååång. Ja, ja... Det är väldigt fint väder iaf så nu ska vi packa ihop en fikakorg och gå till parken och njuta av värme och ljus. Tyvärr har jag så ont i huvudet idag så allra helst vill jag bara bädda ner mig i mörkret. Jobbar igen imorgon så jag känner att jag måste ta vara på min lediga dag så det är bara att stå ut....

GLAD PÅSK!

trött, mulig morgon i Götet

Idag är det väldigt trött stämning här. Nero har hållt låda sedan tidigat i morse, det är så mycket ljud här som han inte är van vid och som stör honom... Så jag ångrar grymt att jag inte tog med mig mina öronproppar.

Annars är det grått och trist här, inte alls lika fint väder som igår. Lyssnade precis av mitt konto och shoppingen igår har verkligen satt sina spår =/. Men, men, jag har många fina kläder =).

Nu ska vi gå och köpa kaffefilter så vi kan få vårt välbehövliga morgonkaffe.

Shopping, sol och muffins

Göteborg i ett nötskal. Riktigt go ledig dag har det varit idag. Den började dock lite svajigt, min chef ringde vid elva och ville meddela att det var ok för mig att ta ut flex i dag, skulle ha arbetat kväll. Hmm, ja, det var ju tur att jag fick ledigt kan man ju säga, vad skulle jag göra annars med tanke på att jag är i Götet. Jag fick besked av en kollega som arbetar med schema att min ledighet var ok så jag funderat ju inte så mycket mer på det utan bokade en biljett till Gbg. Men så går det inte till fick jag veta idag av min chef. Utan man får besked samma dag om man får vara flex-ledig, jätte konstigt tycker jag. Hur ska jag då kunna ta ut någon flex när jag vill planera något. Kan jag inte veta i förväg så känns det ju som att det kvittar, kan jag lika gärna jobba. Sååå irriterande. Har ändå hållt en uppe lite när man varit tvungen att jobba över och slita som ett djur, men nu känns det som att man inte får ett skit för det... I och för sig så innebär flextid att jag kan komma en kvart tidigare på passet och gå hem en kvart tidigare när passet är slut. Tiden jag är på jobbet ska röra sig inom de timmar jag ska göra på en dag inget annat. Så egentligen kan man undra om det verkligen är flextid vi lägger på när vi är tvungna att jobba över. Men hur ska vi annars göra, lämna över en massa jobb till nästa kollega, det har man ju inte mage till att göra. Och det är det här de vet att vi stannar kvar och jobbar för inget.... Som syrran sa "det är väl så det kanske är att jobba inom vården". Ja men vad kul, för det första är det ett kall och man får knappt någon lön och sen ska man vara där HELT gratis till slut. Nää, så vill jag inte ha det, måste komma på något sätt till att förändra denna skit! Japp, det ska jag göra!


Annars har jag shoppat idag, jag kommer visst ihåg hur man gör, sååå mycket fina saker jag har hittat, är super glad! Och så har jag fått min göteborgs muffins från Muffinsmm (www.muffinsmm.se). Världens godaste muffinsar!! Och så skiner ju solen, så nu måste jag gå ut igen och njuta!

Saknar dig Alexander!
Göteborg

Nu är vi nere i Götet hos mor. Här är det kallt och blåsigt, som vanligt med andra ord. Men det är ändå skönt att komma ner. Har precis varit inne och kollat mailen, har redan trillat in en del mail angående lägenheten i Linköping. Vi har satt ut den på annons så att vi slipper dubbla hyror i juli. Hoppas vi hittar någon som passar bra och som blir godkänd av ägarna, men det ska nog inte vara så svårt, det är stort tryck på boende i Linkan.

Idag ska jag gå och lägga mig tidigt så jag orkar shoppa imorgon, hihi =). Men nu ska vi äta!

Tack pappa för i fredags! Super god mat Louise, tack!

Och tack svärföräldrarna för grillat! Mums,

Adjös!

Söndag morgon

Har precis vaknat och ligger i sängen med min sambo vid min sida. Skön söndag. Kom hem sent igår från Nyköping, vi firade pappa i fredags kväll och sov sedan över där. Kände mig som ett litet barn hemma hos pappa, mysigt =). Gårdagen ägnade vi åt att slänga skräp från vår gamla lägenhet, så skönt att rensa ut i förråden. Man samlar verkligen på sig så himla mycket skit. Efter det så åkte vi ut till Alexanders föräldrar och njöt av solen och invigde grillen, super gott!

Och nu är det söndag och vi ligger här och drar oss, har öppnat fönstret så vi hör fåglarnas kvitter. Ska dra oss upp och äta frukost. Jag ska packa igen, blir snart hämtad av mamma och syrran för att följa med dem hem till mamma i Göteborg. Så det är väl bäst att skynda sig på så man är färdig när de kommer!


Igen!

Ytterligare en underbart bra dag. Kanske är så att första stressen som ssk är över. Härligt.
Nu ska jag hem till Nypan, fira pappsen!
Njut i värmen!

Det svänger

Idag har det varit en riktigt bra dag. Tänk att det kan svänga så mycket, ena dagen känns som ett rent helvete och den andra som, nja, kanske inte himmel, men ändå mycket bra. Idag har det som sagt varit en bra dag. Jag och min uska har jobbat som i ett team och vi har jobbat förbannat bra! Så kul. Morgonen började med att tre patienter kom vid sju, två för operation och en för en undersökning under narkos. Det är lite pyssel, nålar som ska sättas, dropp ska hängas, info ska ges och lite annat som ska göras. Jag lyckades prioritera i rätt ordning och patienterna kom ner i tid, känns skönt! Kanske låter som en lätt uppgift, men det är det faktiskt inte, svårt att veta i vilken ände man ska börja i för att det ska bli rätt tajming.

Jag kom på mig själv när jag kom hem att jag gjort moment, som jag tidigare har upplevt krångliga och som väckt nervositet, men som idag bara flöt på och kändes bra och invant. Jätte skönt, det kanske börjar släppa lite. Idag har jag kännt mig som en bra sjuksköterska som ger god omvårdnad och som är en bra arbetsledare.

Dagen avslutade jag och min uska med att klappa varandra på ryggen och tala om för varandra hur nöjda vi var med varandra och dagen. Och framför allt, hur roligt vi har haft under dagen!! En bra dag helt enkelt! 

Kaffe

Äntligen börjar jag vakna till lite, hmm, klockan är halv tolv och ångesten börjar krypa i mig. Ångest både för att jag snart ska till jobbet men framför allt ångest för att jag sovit halva förmiddagen och inte varit ute i det underbart fina vädret. Jag trodde ärligt talat att mitt liv skulle bli så mycket bättre när skolan var över. Sista terminen i skolan var hems och det som höll mig uppe var dels vår resa till Vietnam men också friheten att vara klar sjuksköterska. Att börja jobba. Hmm, nu känner jag tvärtom, jag vill tillbaka till skolan... Eller nej det vill jag inte, jag är glad att det är slut men jag vill inte vara på den här arbetsplatsen. Jag mår dåligt där. Det är stressigt, tycker att jag tidigare har klarat av stress men nu har jag börjat märka att jag glömmer massa saker när det är så stressigt. Kan till och med vara så att jag ska säga något och i nästa stund är det bort, POFF....

Jag vill vara vårglad! Inte deppig, sur, trött och en satkärring. Jag vill ut och köpa massa fina kläder nu när jag faktiskt har råd. Jag vill inreda mitt hem, nu när jag har råd. Och jag har ingen lust alls, inte till något. Det ända min tid går till är det här förbannade jobbet. Igår var jag hemma halv tolv, HALV TOLV!! Vi slutar 21.45. Sjukt, ja!

Nu ska jag sluta gnälla för en stund och dricka upp mitt kaffe och äta upp min kaviarmacka och mitt ägg. Och sen ska jag ta en sväng i solen så jag orkar jobba ikväll, och imorgon, och iövermorgon.

Presenter är på G pappa! =) Lägenheten var inte toppen, jag tror att vi kommer ha is i magen ett tag till för att se om vi hittar något annat.

På återseende!

Trött,

trött, såå trött. Tycker inte jobbet är kul när det är så här, så mycket att göra, kom hem halv tolv idag, jag är sååå trött. Vi ger verkligen ingen bra vård, jag står inte för det jag håller på med. Jag är så trött...

RSS 2.0