Såå trött...

Usch, jag är så trött, skulle kunna sova hela dagen... Men, men, bara att dra sig upp, är dessutom hungrig så jag måste få i mig lite frukost. Idag skiner faktiskt solen så jag ska försöka hinna ut en sväng innan jag börjar jobba. Imorse ringde de från ett bostadsbolag här i Linköping, Lundbergs, och erbjöd oss en trea, jippi!! vi ska och titta imorgon. Håller tummarna för att den ska vara fin. Vi får tydligen välja nya tapeter, nya golv och nya köksluckor, så det är ju toppen.

Sitter här och funderar på om det kommer sitta en lapp med texten "vinterkräksjukan" på jobbet. Det senaste jag hörde var att proverna var negativa, ingen kräksjuka. Men proverna är inte helt tillförlitliga vilket visade sig när undersökterskan som jag arbetade med tidigare i veckan gick hem i fredags med magsjuka =/. Visst hon kan ha fått det någon annanstans ifrån, men det känns lite osäkert ändå. Ja, ja det visar sig om tre timmar om det är igån igen.

Frukostdags =)

Alltid sig likt

Gårdagen var jätte mysig. Vi åt super god mat, enkel oxfilé och bakad potatis men ack sååå gott. Min pappa är verkligen bäst på att laga kött, that´s it! Mums! När vi hade ätit och fallit in i paltkoma så började vi ångra att vi bestämt att vi skulle gå ut men till sist så tog vi tag i oss och satte på lite smink och bytte ut myskläderna till något mer kroghållbart. Hmm, hade kanske i och för sig inte behövts, såg en tjej i kön som såg ut som hon hade gått ut i sina nattkläder.... Som säkert många vet så har Nyköping haft problem med bränder av nattklubbar och det är ett ständigt spekulerande i vem som ligger bakom. Så man vill inte gå till vilken krog som helst, så vi gick till Tellus där vi känner ägaren och vill ju självklart sponsra honom. Ett trevligt ställe, men det är konstigt hur vissa människor aldrig förändras och att det alltid är sig likt. Det är som man aldrig har varit borta, som att under tio år har det alltid varit det samma. Samma människor som står i baren, samma människor som anser sig tillhöra VIP och inte behöver stå i kö och betala inträde. Och jag måste säga, även om det kanske låter som jag är avis, att det är skönt att min krogtid är över. Att ständigt behöva vara trevlig och underhålla kontakterna med "rätt" människor för att få gå förbi kön, att ständigt känna sig stå i skuld för att man inte "behöver" betala för sig. Det är så skönt att det är förbi, jag har mina egna pengar och betalar och står gärna i kö, kanske inte allt för länge, igår tog det bara tio min och det är helt ok. Men det är ändå intressant att se dessa människor som är kvar i detta beteende, som att tiden står still, jätte konstigt när man själv har tagit ett kliv, eller kanske tio kliv framåt. Nåväl, vi kände oss mest malplacerade och försökte hitta någt ställe som vi kunde hänga vid, dock nästintill omöjligt.

Nu är det söndag och jag mår bra, inge bakis, skönt. Förlorat en timme har man gjort i dag också, skönt att det blir ljusare men inge kul att en timme bara försvinner så där... Nu ska vi ta en sväng med Nero.


Ni glömmer väl inte??

...att släcka för miljön halv nio! Här har vi redan förberett med mysig levande ljusstämning!

Hem ljuva hem

Nu sitter jag i syrrans vardagsrum och fick precis besök av en nyduschad Nero, mysigt =), not...luktar hund. Jag är hemma en sväng som ni säkert redan förstått. Vi har precis varit ute och gått i ekensberg, Nero har fått springa av sig så vi får lite lugn och ro ikväll när vi ska äta god mat, dricka gott vin och snacka skit. Härligt systramys, med en bit pappa på ett hörn =).

Har hunnit med en sväng på stan också, har sett massor av fina kläder som jag vill ha, men när jag kommer ut är det som allt det roliga försvinner och jag har ingen lust alls att köpa något, tråkigt. Verkar som jag har glömt bort hur man gör när man shoppar, hmm, måste verkligen ändra på det, speciellt nu när jag tjänar pengar och faktiskt har råd att shoppa lite.

Jag har i alla fall köpt mig två tidningar, alltihemmet och DV mode. Alltihemmet är den bästa inredningstidningen enligt mig och den andra har jag aldrig läst så det ska bli spännande. Det är alltid svårt att välja tidingar tycker jag, finns så många och få som verkligen är bra. Så nu ska jag lägga mig på soffan och läsa mina tidingar och äta choklad, frukt och mandel så klart =).


Nu har jag ju rensat ut allt gift så då är det bara att fylla på med nya, hihi, eller vad säger du Louise!


Långledig igen

Veckorna går och går och nu är jag långledig igen. Jag har denna vecka varit "smutsig sjuksköterska", har varit ansvarig för den sal som är misstänkt med kräksjukan. Svaret kommer idag senast 15.00. Tycker det är konstigt att det ska behöva ta sån lång tid innan man får svar på dessa prov, borde prioriteras med tanke på hur mycket det påverkar arbetsplatsen. Jag har aldrig haft kräksjukan men har de senaste två dagarna kännt mig "konstig" i magen och har symtom idag, dock inga kräkningar, så jag hoppas verkligen inte att jag blivit smittad. Ska ringa och höra vad proverna sa senare.

Annars är det bara bra här i Linköping. Det snöar för fullt idag, skit trist. Igår var det underbart fint väder och jag längtade till att få vara ledig, nu känns det inge vidare. Ska passa på och titta på Tracys hämnd som jag lånade av syrran tidigare i veckan. Skönt! =)

Jag har funderat väldigt länge på det här med cykelvägar. Vad är det som gäller, när ska bilar lämna företräde och när ska cyklisten väja?!?? Någon som vet? Jag trodde att jag visste men med tanke på att bilisterna aldrig gör som jag tror gäller så har jag kanske fel...

Filmdags =)

Så var det vinter igen...

Usch vad det snöar, vill inte mer, vill ha vår nu, varm skön vår!

Här i Linköping har vi haft en riktig söndag, så skönt. Legat hemma och degat i soffan. Alexandra åkte vid halv ett, har varit jätte kul att ha henne här, saknat henne massor. Tiden går ju bara så fort. Vi åt riktigt god mat igår, chevretoast till förrätt, lax med pressad potatis och hummer sås till varmrätt och chokladmousse till efterrätt. Jag gjorde en liknande chokladmousse som tidigare i veckan men bytte ut blockchokladen till "äkta" 70-procentig och blandade i hallon, super gott, som på fin restaurang =). Efter denna middag var vi super mätta och ville väl egentligen bara gå och sova, men se det kunde vi ju inte göra, måste ut och röra på de lurviga. Jag plockade fram alla gamla absolut dance skivor och spelade alla gamla godingar. Vi gick sedan ut till ett ställe som heter Riva, sitter ihop med Harrys, detta var det enda stället som hade gäster mer i vår ålder, annars var det mest 20-åringar ute. Det tråkiga är att på ställen för "äldre" spelas det bara slager och äldre musik, bara för att man är inte är 20 behöver det väl inte innebära att man vill ha nyare musik och lite mer dance?? Ja, ja, vi satt i vårt lilla hörn och pratade så vi var nöjda ändå!

Nu ska vi hugga tag i nästa film, "The bucket list" får det nog bli, lagom lättsam. Innan såg vi "Eastern Promises", en trea fick den av oss. Handlar om en barnmorska som förlöser en ung kvinna som dör under förlossningen och barnmorskan vill hitta flickans släktingar så dessa kan ta hand om barnet. Hon hittar en dagbok i den unga kvinnans väska som leder henne till ett ryskt kriminellt brödraskap. Ett äventyr börjar nu för barnmorskan. Helt ok söndagsfilm.

Detox kuren är fortfarande igång, inte än märkt någon skillnad i hur jag mår...

Fredag

Skön ledig fredag. Imorse var vi och tittade på en lägenhet, en trea i Norra Vasastaden. Lite för dyr hyra för vår ekonomi men jag ville ändå titta. Den var ingen höjdare, som tur va med tanke på hyran. Sliten och mörk. Visserligen stor, 96kvm, men kändes lite för att rummen låg i fil, alltså bara fönster åt ett håll. Problemet är väl när man hyr att det inte är så fräscht som man önskar och vi är ju vana vid att bo i bostadsrätt som dessutom är helt nyrenoverad. Ja, vi är nog lite kräsna. Vi får leta vidare, vi har ju den här lägenheten till sista sep så det är inte panik än.

Annars har min dag varit mycket lugn. Fick vår c-uppsats i två inbundna exemplar från Linköpings Universitet idag, så den har jag kikat i, jätte kul. Man känner att man har en annan lust och intresse nu när det inte hänger över en. Tyvärr hittade jag lite stavfel och sånt som vi har missat, irriterande, men, men... Ska försöka lägga upp en länk till uppsatsen, förstår bara inte riktigt för tillfället hur man gör.

Nu har det hunnit bli lärdag och vi är uppe och fixar för att Alexandra ska komma. Bäst att fortsätta med det så hon slipper slänga sig in över alla våra prylar =).

På återseende!!

Långledig =)

Äntligen är helgen som jag sett fram emot här, jag är långledig och får besök av min allra närmaste vän Alexandra. Arbetet rullar på precis som tidigare, alltså fortfarande fruktansvärt tungt, idag har jag inte ens hunnit äta lunch... Så jag är glad tt jag har en sån underbar sambo som hade fixat mat tills jag kom hem vid fyra, annars hde jag nog fallit ihop. Nåväl, nu är ja ledig och ska inte tänka på jobbet, inte heller skriva om det =).

Äntligen är ju våren här, super skönt ute. Hann med att ta en kort promenad innan solen gick ner, lite kallt men häligt att se ljuset. Sov en stund när vi om hem och sen har vi städat, skönt att ha det gjort, behöver jag inte tänka på det när jag är ledig. Och nu har jag faktiskt gjort hemmagjord chockladmousse som vi ska njuta av, mums =). Riktigt enkelt recept som jag hittade på arla.se


Ingredienser, 4 port
2 dl vispgrädde
2st äggulor
100 g mörk choklad

Smält chokladen i vattenbad, inte för varmt. Ta fram grädden så att den inte är allt för kall när allt ska blandas, risk att det skär sig då. Vispa grädden, inte för hårt. Rör ner en äggula i taget i den smälta chokladen, vänd därefter ned choklad och ägg försiktigt i grädden. Fördela i fyra portionsskålar och ställ in i kylen för att svalna, minst en timme. Receptet på arla hade med bränd mandel, skippade dock jag. Kan tänka mig att det kan vara gått med lite hemmagjorda rårörda lingon, eller hallon kanske. Det får bli en annan gång =). För recept på brända mandlar följ länk. http://www.arla.se/Default____17653.aspx?RecipeID=14849

Detoxkuren fortgår, har inte märkt någon skillnad än. Lite mer bubblig i magen kanske, men inget annat, börjar bli skeptiskt. Om någon annan har något bra tips på utrensning så skriv gärna ner dem! Hur gör du Louise? =)

Jag har äntligen tagit mig tid att gå till blodcentralen också, något jag tänkt på jätte länge, drog med mig Alexander också. Så förhoppningsvis ska vi bli blodgivare nu, om alla prover ser bra ut. Jag är lite rädd för att jag ska ha för lågt blodvärde, men hoppas att det ska fungera.

Nu ska jag njuta av chokladmousse!!


Tiden bara rinner iväg

Jag är heeelt slut, har arbetat helg, tack och lov varit ledig idag. Sov länge, länge idag, var väl behövligt, tyvärr så blir man ju lite stressad över att inte få något gjort när man väl är ledig. Men helgen har varit tung. Vinterkräksjukan härjar på vår våning. Där jag arbetar är det indelat i en akutavd och en avd med planerade operationer, här arbetar jag. Jag valde denna avdelning för att jag ville ha det planerat runt mig, inte oförutsedda händelser så som ett patient inflöde som inte går att styra över alls. Efter som att den akuta avdelningen eller som den kallas för tillfället, den smutsiga sidan, är stängd för intag av nya patienter så kommer dessa akuta patienter till oss. Vi har inte den bemaningen för att klara av detta patientflöda vilket gör att det blir fruktansvärt jobbigt att arbeta. Dessutom är det många av personalen som har insjuknat så det finns inte heller några att ringa in. Så det är bara att jobba på och se glad ut. Det är en konst det där att se glad ut och uppfattas som man har all tid i världen när ens patienter behöver en. Anhöriga som kommer och vill prata för att deras mamma eller pappa är mycket dålig. Och de är alltid så artiga och vänliga och smyger fram och frågar om de stör och frågar om man har tid, och jag vill inget hellre än att öppna mina armar och säga att jag har massa tid, vad kan jag hjälpa er med? Tänker jag till mig själv, hade min pappa eller mamma legat där och varit sjuka så hade jag inte klarat av att vara så förstående.

Jag får rådet av mina kollegor att hela tiden fundera på vad som är viktigast och vad kan vänta. Vissa saker kan faktiskt vänta en halvtimme och det finns personal dygnet runt så det som jag inte hinner det får någon annan ta över. Och det är så det fungerar, man hinner inte allt helt enkelt. Igår hade jag massor, ronden kom sent och det bestämdes att två av mina patienter skulle opereras akut. Jag hörde mig för med kirurgerna i vilken ordning de skulle operera så jag kunde prioritera rätt. Och jag var själv väldigt nöjd med mitt arbete under dagen, den av mina patienter som var först till operation var klar när kvällspersonalen gick på. Men ändå så stressar kvällssköterskan upp sig och är sur och grinig och man känner genast att man inte har gjort något bra jobb för att man inte har hunnit med att göra klart båda patienterna...tråkigt... Jag förstår att hon blev stressad men det var låååångt kvar innan den andra patienten skulle till op, första hade ju inte åkt ner än...men, men, alla är vi olika. Jag beslutade mig för att skaka av mig sköterskans stress och irritation över det som inte hunnits med och gick hem och hade en skön söndag kväll!

Det är verkligen inte värt att stressa upp sig och arbeta som en galning, vem tar hand om mig sen när jag inte orkar mer, inte mina kollegor, inte min chef, utan mina anhöriga, så dessa ska jag lägga min kraft på!

Mina ord för dagen är: Man gör ett bra jobb även om man inte hinner med allt! 

Just ja, höll på att glömma, min detox-kur. Den fortsätter, har inte märkt några underverk än. Det som är nytt är att jag börjar tröttna på smaken, hade varit bättre om man kunde köpa två mindre flaskor med olika smaker så man kunde variera. Tror att jag har tagit ungefär halva kuren nu, ser så ut på flaskan i alla fall. Ska bli intressant om det kommer bli någon skillnad eller om det är bullshit...

Svagt, kallt te

Så smakar kuren, trodde faktiskt att det skulle smaka mycket värre, så det är helt ok. Andra dagen idag, fungerar riktigt bra. Trodde det skulle bli lite problem att dela upp det när jag jobbar så olika tider. När jag jobbar dag dricker jag en halv lite på morgonen innan jag går till jobbet och sen en liter på efm och kvällen, tvärtom när jag jobbar kväll. Än så har jag inte märkt speciellt, men det tar väl ett tag. Det enda kan vara att magen bubblar för fullt, nu ska det rensas ut =) hihii.

Idag har det varit en bra dag på jobbet, lagom mycket att göra. Jag börjar verkligen känna mig som en riktigt sjuksköterska som har koll på vad jag sysslar med. Visst missar man lite inför undersökningar och så men det är inget som inte går att rätta till. Jo, just ja, idag mådde en av mina patienter väldigt illa och jag skulle ge läkemedel mot illamående. Det finns två olika medel man kan ge, zofran och primperan. Zofran är väldigt effektivt på läkemedelsutlöst illamående och primperan ska man inte ge till patienter som opererat tarmen, läkemedlet ökar rörelserna i tarmarna och det vill man inte till en början hos nyopererade. Denna kunskap har jag, så i mitt fall bordeinte valet vara så svårt för mig, alltså vilket läkemedel jag ska ge. Men ändå så blir man lite osöker och vågar inte lita på sig själv. Min patient har epidural smärtlindring, vilket kan vara en stor bov till illamåendet, zofran fungerar alltså jätte bra. Patienten har desutom opererats i tarmarna, så hur svårt ska det vara. Men till sist så tog jag ett eget beslut och det kändes såååå skönt, jag bestämmer utifrån mina kunskaper som jag faktiskt har!! Nu ska jag tro mer på mig själv!

Utrensning, nytt liv??

Idag börjar min detox kur. Jag har nu köpt en kur och väntar med spänning på om det kommer fungera. Man läser ju så mycket om att det ska vara så effektivt och att man ska bli som en ny människa efteråt. Så de närmaste 20 dagarna ska jag dricka en brun vätska, som i och för si inte smakar apa utan mer som svagt kallt te, så helt ok att dricka. På paketet varnar de för att toalett behoven kan öka i och med utrensningen, men det är heeelt naturligt. Ska bli intressant hur jag ska hinna med dessa besök när man knappt hinner med dem nu på jobbet. För ni har väl hört talas om landstingsblåsa och mage??  Det är verkligen så. Sticker ja iväg på toa, är det genast någon som söker en och när man väl kommer tillbaka måste man tala om vart man varit, hur kul är det. Inte alls så då hoppar man dessa besök helt enkelt, i alla fall in i det sista. Men, men, vi får se om jag är som en ny människa om 20 dagar... =)

Varför kommer det tårar?

Har länge funderat på varför det kommer tårar när man är ledsen. Kroppen är annars så bra på at kompensera och allt som händer har ofta en funktion, så vad har tårarna för funktion? Jag vet att det finns studier som visar på att gråt är läkande och att det hjälper en att ta hand om sorgen. Men alltså själva tårarna, varför kommer de uppvälvande  så man blir alldeles rödgråten? Ibland gråter man ju utan tårar, vad är skillnaden?

Det värsta med dessa tårar är att man kan inte bara gråta en skvätt och sen dölja att man har gråtit, för som sagt, det sätter sina spår. Gråten har besökt mig rätt ofta de senaste dagarna och jag förstår inte riktigt varför. Jag har aldrig känt så här förut. Är det en förtidig trettiårs kris, är det mina hormoner som spelar mig ett spratt eller va tusan är det. Jag är medveten om att en liten del beror på att jag längtar hem och inte kommit till ro, men det är väl inte så konstigt, har bara bott här i en månad. Kan man gråta så mycket så att tårarna tar slut?


Borta bra men hemma bäst

Jag har precis läst M.J.Bs inlägg och har fått mig en funderare. Mycket kloka ord som jag absolut kommer ta med mig! Varmt tack till dig, en vänlig själ som sprider värme och ljusa tankar.

Idag vaknade jag upp hemma i Nyköping. Åkte hem igår kväll för att ta hand om syrrans hund Nero. Åkte tillsammans med pappa, skönt att slippa köra själv, speciellt efter en lång och stressig dag på jobbet. Så igår njöt jag av pappas kokkonster, jätte god fisk med gräddsås.

Idag har jag umgåtts med nära och framför allt kära vänner. Det är så härligt när man finner människor i sitt liv som man vet finns där oavsett vad som händer. Vänner som det kan dröja länge mellan gångerna man ses eller pratar med varandra men när man väl gör det så är det som man har umgåtts varenda dag. Det kallar jag äkta vänskap!

Idag är jag lycklig och jag är omringad av massa kärlek och det är underbart! Ikväll ska jag dock åka hem till Linkan till min älskling som pluggar för fullt till sin tenta. Men först ska jag äta middag med syster och min bästa vännina, det är livet!


Äntligen lite vårkänslor!

Idag är en vanlig dag, som alla andra. Ska jobba kväll, börjar 14.15, känns som man bara går och väntar på att man ska börja jobba, men man lär sig väl med tiden att ta vara på den här tiden. Det är så svårt att leva i nuet, att uppskatta det som är precis nu och inget annat. Jag är expert på att leva för framtiden hela tiden. Ja, ja, jag har i alla fall tagit mig ut på en promenad längs med stångån. Riktigt skönt ute idag, solen skiner och det är plusgrader. Snön är nästan helt borta, hoppas det förblir så och att det torkar upp lite mer så man slipper leran. Det är riktigt rofyllt att traska runt ån, kan tänka mig att det är väldigt vackert där sen när allt börjar blomma, längtar tills dess. Ska hinna äta lite lunch innan jobbet.Hade planerat att vara där lite tidigare för att lägga in mitt schema, men som den tidsoptimist som jag är kommer jag nog inte hinna det...

Vad är meningen med livet?

Den ständiga frågan. Och just nu är den väldigt central i min vardag. Anledningen till att jag inte skrivit något på så många dagar är för min tid har inte räckt till, inte min ork heller. Jag arbetar och arbetar och arbetar, precis som alla andra, så det är inte mer synd om mig... Men ärligt talat, kan någon med handen på hjärtat säga att man tycker att ens arbete är så roligt så man vill vara där större delen av sin vakna tid? Det tycker i alla fall inte jag och jag har arbetat, hmm, tre veckor, tragiskt... Som det säkert framgår så trivs jag inge vidare på mitt arbete. Har inte kommit underfull med om det är själva arbetet eller om jag längtar hem. För det gör jag, så fruktansvärt mycket. Inte heller har min inskolning varit speciellt bra så starten känns inget kul. Så vad är meningen med livet? Just nu, för mig, är meningen med livet att min sambo snart kommer hem och kramar om mig och att jag ska åka hem på torsdag.

RSS 2.0