Har visst glömt

Tiden bara rullar iväg, är inte inne och hemma så mycket. Såg på historiken att det är fem dagar sen jag skrev... Hmm, ja vad har jag gjort då. Jobbat, så klart, fortfarande kul, rullar på för fullt. Börjar känna till de boende och så. Det är ett väldigt varierande arbete vilket jag inte trodde, kan nog tänka mig något sånt här jobb. Tycker dock att det är jobbigt att se alla våra ensamma äldre som får lida för att resurserna inte räcker till... I helgen har vi varit hemma i nypan. Skönt att komma hem en sväng. Varit hos pappa på torpet och bara taget det lugnt. Hann ut en sväng på lördagskvällen, hade tänkt gå en sväng till Tellus för att visa vårt stöd, har ju brunnit där igen (!!). Men där var det redan så mycket folk så vi gick vidare till hamnen och tog en öl. Söndagen ägnade vi åt att slappa ute hos pappa igen. Sen har jag jobbat mån och tis, som sagt det rullar på. Nedräkningen till semestern har börjat, denna och nästa vecka sen är det dags. Inviger semestern med Madonna, läääängtar!!! =)

Nu ska jag hjälpa snuttis att laga mat!

Hej! 

Utopi?

Usch vad dagarna springer iväg... Jag jobbar, och jobbar och jobbar... Är det alltid massa intriger och tjafs på jobben? Hmm, verka rinte bättre. Det är ganska så intressant utifrån min position jag har nu som inhyrd syrra. Jag är med i det hela men ändå utanför om ni förstår vad jag menar. När jag inte orkar lyssna och bry mig kan jag bara stänga av, jag vet ju att jag inte kommer vara där längre än två veckor till. Skön känsla på så sätt att jag lär mig att se saker och ting distans och inte angagera mig direkt uten ta ett steg tillbaka, titta på det hela och sen fundera om jag vill vara en del av det eller om det inte är värt det. Jag lär mig att bry mig om det som jag "måste" bry mig om och angaera mig i. Vissa konflikter rör bara andra men man har ändå dragits in i det för att man var på fel plats vid fel tidpunkt om ni förstår vad jag menar. Jag har även detta veckan fått se bra ledarskap men också uselt. Tänk vad en ledarfigur kan styra sin personal, som i det här fallet späda på en händelse som inte hade behövt bli så stor, tror jag, om ledaren hade aggerat annorlunda. Det är intressant det där med gruppfigurer, roller och ledare.

Jag vill lyfta tanken om en själv. Det är viktigt att man ser sig själv, att man tänker utifrån hur man själv har aggerat och vilken tanke som föranledde aggerandet. Är tanken god så har man aggerat utifrån ett gott syfte, då kan ingen komma och säga att man gjort fel. Om något blir galet och man tar tag i det direkt när man inser detta så är det en god handling.

Jag tror på mig själv, jag är en duktig sjuksköterska, tänk bara om landsting och kommun kunde ge lite mer pengar resurser för att kunna ge våra amlinar ett värdigt slut. Men, det är väl en utopi??

"Gäsp"

Lördag morgon, min plan var att åka och bada och sola. Hmmm, och så tittar man ut, helt grått, tittar på prognoserna helt grått, sååå tråkigt. Har jobbat hela veckan och det har varit strålande sol och varmt, o så är det så här =(. Alexandra och min gudson Oliver är på besök, de kom igår kväll, så vi får väl se vad vi ska hitta på istället. Tydligen så är det klar himmel i Oxelösund så vi får väl leta oss ut till kusten och hoppas på det bästa. Jag vill ha värme och ljus!!!! 

Annars är det bra med mig, som ssagt jobbat hela veckan, har varit en hektisk vecka med mycket att göra. Alexander är i Skåne och jobba så jag har varit själv sen i torsdag, känns tomt, hoppas han kommer hem snart.

Nu ska jag fixa frukost!  

Fullt upp

Usch vad dagarna springer iväg... Grejar här hemma och jobbar, är trött, jätte trött. Känns som jag har någon förkylning som är på väg fram, tråkigt... Så om ni undrar varför jag inte skrivit så är det därför..  Har i alla fall varit och plockat jordgubbar idag, 20 liter så nu är frysen full =). Vi har också hittat trall till balkongen, blev jätte fint, sån otrolig skillnad. Nu ska vi bara hitta några billiga möbler dit ut. Vi hade ju tänkt bygga en soffa som jag såg i en inredningstidning men känner att orken inte finns. Vill ju sitta på balkongen nu!! Tips??
Hmm, den här killen som skulle hjälpa mig med hemsidan, omvardnad.nu, verkar ha dragit sig ur. Hmm, han ville kanske bara ha högre betyg i skolan av Alexandra som la ut kroken. Så då var man tillbaka på ruta ett... 
Nu ska jag gå och sova.

God natt!

Dagarna går

Nu är vi hemma igen. Kom hem igår kväll.
Trippen till Södertuna Slott var toppen, mysigt att komma iväg och bara rå om varandra. Tyvärr var inte vädret vad jag hade planerat men, men, det går ju inte att styra över de makterna... Annars har Södertuna ett gott utbud när det gäller aktiviteter. Man kan spela tennis, låna cyklar och kanoter, fin natur att bara ströva runt i. Blev inte något sånt för oss eftersom det regnade konstant under vår vistelse. Vi tog en kort promenad i regnet när vi kom dit sen gick vi till relaxavdelningen och spelade biljard. Tyvärr var relaxen en besvikelse, men den ska tydligen renoveras...hade nog varit lite mer att ha om det hade varit fint väder för det fanns en fin uteplats med utsikt över sjön. Middagen var toppen, allt från fördrink till efterrätten, allt i toppklass!!

Fredagen ägnade vi åt en lång slottsfrukost och sen åkte vi till Nyköping och packade med oss lite saker från förrådet där, till lägenheten här i Linköping. Vi var förbi en sväng hos syrran också, mamma är på besök och ska hämta Nero så han får åka på semester till skåneland. Vår kära byrå fick lifta i mammas bil eftersom den inte får plats i vår. Men lilla Nero, stackaren, han har den där tratten kvar. Hoppas han får bli av med den snart, att såret har läkt. Han springer runt och in i allt och alla. Stackars liten. Väl hemma igår så har vi pysslat här hemma, rensat så att mamma kan komma och sova över här i natt, hon stannar till här på väg ner till skåne. Det börjar bli riktigt fint här hemma! =)

Nu ska jag läsa klart Stieg Larssons "Luftslottet som sprängdes", riktigt bra bok!! Suger länge på karamellen eftersom det är han sista bok =((.

Ha en bra dag i regnet!!

Älsklingen är äntligen hemma!

Min dag har varit toppen. Började 9.15 idag, härligt att hinna vakna ordentligt äta en riktig frukost, titta på nyhetsmorgon och ta det lugnt. Man blir så mycket gladare och dagen känns lättare. Väl på jobbet var det först rond och sen lite småpyssel. Idag är det medicindag, alla apodosrullar och sånt som beställts kommer. Tyvärr kom det så sent så vi hade nån timme när vi bara satt och rullade tummarna och väntade på dessa. Trist när tiden bara går och man kaninte jobba undan. Jag är dessutom ledig imorgon och fre så jag ville gärna jobba undan lite så den andra sköterskan inte skulle ha så mycket imorgon. Jobbade så mycket jag hann, kan inte göra mer.

Nu på kvällen har jag legat på spikmattan igen, lyckats få in rutin på det där. Det gör dock förbaskat ont efteråt, svider rätt mycket. Men jag känner att jag blir piggare och har mindre ont i ryggen och huvudet. Så jag tror på mattan!!

Imorgon bär det av på lite romantisk resa med älsklingen. Så imorgon och på fredag är jag bortkopplad från allt tekniskt och vårdar min kärlek.

Hej!


Lycklig

Sover som en jag vet inte va, nu får Alexander ta och komma hem, det här fungerar inte =). Han kommer imorgon så jag ska nog stå ut. Idag har varit en bra dag, har varit rätt självgående, börjar på egenhand i morgon. Det känns bra. Är aldrig själv mer än nån timme på morgonen eller kvällen så det finns alltid någon att fråga. De jag jobbar med är trevliga och sociala. Jag trivs, so far! =).

Annars har jag inte gjort så mycket idag. Fixat med arbetsförmedlingen om jag inte blir uppbokad på något i sep och inte kan börja tidigare är det ju bra om jag är inskriven och kan i värsta fall stämpla. Fick ansökningarna till norsk legg i går av Emma, så jag ska ta tag i det också. Bra att ha det färdigt om man får för sig att åka med kort varsel. 

För er som vill söka så kan ni göra det via den här länken: http://www.safh.no/skjema/autorisasjon.pdf
Här finns info om hur man fyller i: http://www.safh.no/  och här står lite mer info som kan vara bra: http://www.safh.no/

Har försökt styra upp bombnedslaget idag också, svårt när man inte vet vart man ska lägga allt. Saknar lite förvaringsmöbler, ska hämta det i Nyköping i helgen. Vi måste även köpa ett skrivbord till det tredje rummet, har kikat lite på blocket men inte hittat något som jag vill ha. Man är ju inte direkt gjord av pengar, inte än i alla fall =). Inte efter att ha jobbt för Landstinget men en månad för privat bemanningsföretag kommer ge lite klirr i kassan! =)))

Ha det gott!


Första dagen =)

Det känns riktigt bra. Det är långt ifrån som på sjukan, men det gör inget, snarare tvärtom. Jag började åtta imorse, först var det lite prover som skulle tas och därefter var det rond. Mer ingående och mer att ta upp än vad jag trodde. Därefter så var det dags för lunch och sen var det dags att ta tag i allt som beslutades på ronden. Så själva skalet är precis som på sjukan...innehållet är lite mer lugnare och mer genomtänkt. Får se hur jag känner imorgon. Just ja, det bästa är att jag inte känner mig så slut och trött som jag brukar efter en dag.

Nu ska jag ta tag i vår lägenhet som är som ett bombnedslag...

Hemma

Har haft en super skön helg, bara slappat på stranden, badat och haft det bra. Skönt att åka ifrån det stressiga och avslutet på jobbet och bara vara. Mellby är helt rätt ställe för att just bara vara, stilla, tyst och lugnt.

Jag har kört hem själv, Alexander är kvar där nere och hjälper Sven-Erik med diverse arbete kring vingården. Sååå tomt här =( Själv börjar jag mitt nya jobb i morgon, ser verkligen fram emot det, har höga förväntningar! Men nu är jag såååå trött, det var en jobbig bilfärd, har regnat massor nästan hela vägen...

Återkommer imorgon med rapport från nya jobbet! =)

Natti!

Sista dagen

Ja, vad ska man säga, känns lite vemodigt men ändå så himla skönt! Hade ett "avslutningssamtal" med chefen idag. Har funderat på om jag verkligen ville ha detta samtal och om detta skulle stärka mig i min roll som sjuksköterska. Beslutade mig ändå för att ge det en chans. Hmmm, kunde lika gärna varit utan det så här i efterhand. Samtalet handlade mest om arbetsplatsen och om vad de skulle kunna göra för att det skulle bli bättre... Skiter väl jag i, har de inte lyssnat på mig tidigare, varför ska de göra det nu?? Jag trodde att detta samtal skulle handla om mig och min roll som sjuksköterska, hur jag kan utveckla mig, vad jag är bra och mindre bra på. Men ickes... När vi hade pratat en timme om jobbet så tyckte chefen att vi jag skulle göra en sammanfattning av samtalet, vilket jag gjorde. Därefter sa jag att jag saknade feedback på min prestation under dessa månader. Min feedback blev således att jag ska tänka på att vara mer öppen. Öppen, hmmm, tycker jag är mer äppen än många andra. Chefen försökte fånga upp sitt konstiga utlägg och sa att jag har för höga krav på mig själv. Hmm, jo jag vet att jag har höga krav på mig själv. Det jag inte vet är hur jag är som sjuksköterska och arbetsledare och det är detta jag vill utvecklas inom. Mina krav tar jag hand om själv. Sen tycker chefen att jag är intresserad av mina aretsuppgifter, det var min feedback.... Kul, väldigt givande, nix... Jo, just ja, sen säger han att jag ska inte vara rädd för att lämna cheferna som referenser vid kommande ansökningar, de har inget otalt med mig, hmm, vad skulle det vara?? Att jag säger ifrån? Att jag vågar lämna det som inte är bra? Jag frågar vad de skulle säga om mig om jag lämnade dem som referens. Han svarar, som tidigare sagts, att jag är intresserad för mitt arbete. Jaha, och mer tänkte jag, satt tyst och väntade ut honom... Ja, och så kommer jag ta upp din stress såklart, säger han till sist. Jag blev arg och ville bara gå därifrån, vad då min stress???? Skit i den!! Den tar jag han om själv. Har dessutom aldrig tidigare besvärats av någon stress förrän detta jobb..... Jag har inget förtroende för dessa chefer mer. Tur man har arbetskamrater som stöttar en!! Tack alla ni som funnits där och gett mig fin feedback!! Ni är toppen!

Nu ska jag åka till skåne på lite semester. På mån börjar nya allvaret, ser fram emot det!!

Trevlig helg!! 


RSS 2.0